NEMAC MOLIO DA NE DOBIJE OTKAZ: Detalji otkaza čuvenom treneru u Čelsiju: Uprava unapred spremila odluku, a već našla zamenu - i to kakvu!

Novosti online 07. 09. 2022. u 16:25

TOMAS TUHEL nije više menadžer Čelsija. To je zvanično saopštenje kluba sa "Stamford bridža", čiji čelnici su se na ovaj potez odlučili posle šokantnog poraza "plavaca" od zagrebačkog Dinama.

Pierre Philippe Marcou/Pool via AP

Slavni fudbalski klub iz prestonice već je počeo pregovore sa menadžerom Brajtona Gremom Poterom, koji bi navodno trebalo da bude novi trener londonskog kluba, prenose britanski mediji.

Rukovodstvo Čelsija je jutros uručilo otkaz nemačkom treneru posle sinoćnjeg poraza londonskog kluba od Dinama u Zagrebu (0:1) u meču prvog kola Lige šampiona.

Britanski "Atletik" tvrdi da bi Tuhel dobio otkaz i da je Čelsi pobedio Dinamo, dok "San" ističe da je nemački stručnjak posle neuspeha u Zagrebu mobilnim telefonom 10 minuta razgovarao sa vlasnikom kluba Todom Bolijem i molio ga da mu ne uruči otkaz. Međutim, Boli je odlučio da se nemačkom treneru zahvali na saradnji.

FOTO: EPA

Britanski mediji navode da je Poter prva želja rukovodstva Čelsija, koji je pre Brajtona vodio Ostersund i Svonsi. On je navodno spreman da odmah preuzme londonski klub, ali Čelsi bi morao da plati obeštećenje Brajtona od oko 17 miliona evra.

U slučaju da ne dođe do dogovora klub sa "Stamford bridža" bi pokušao da angažuje Maurisija Poketina.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pogledajte više