MUP SRBIJE JE PONOSAN: On je zadužen za bezbednost na finalu EURO 2024 koje igraju Engleska i Španija

Lj.P.

14. 07. 2024. u 14:32

VLADO Glođović, nekadaši fudbalski sudija, a radnik Policijske uprave Novi Sad i oficir za bezbednost UEFA, od ove organizacije dobio je novo priznanje, na ponos Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Foto: Privatna arhiva

Glođović je, kako su pre dva dana saznale i o tome vas obavestile "Novosti", izabran u tim koji će se brinuti o bezbednosti finala  Evropskog prvenstva u fudbalu, u Berlinu, na utakmici između Španije i Engleske, koja se igra ove nedelje, 14. jula, od 21 čas.
Uz reči "Nastavlja da nas čini ponosnim!", MUP Srbije je ovo objavio o Glođeviću na društvenim mrežama:

-  Nakon uspešnog angažmana na finalu Lige šampiona, dobio je priznanje od Međunarodne fudbalske organizacije za svoj izuzetan rad. 

Vlado je izabran da večeras bude deo tima koji će osiguravati bezbednost na finalu Evropskog prvenstva u Berlinu, gde će se nadmetati Španija i Engleska.

Vlada je jedan od nas koji pokazuje koliko je policijska profesija svestrana i koliko se naši pripadnici svakodnevno ističu u različitim oblastima", navodi se u saopštenju srpske policije.

Podsetimo, na listi UEFA je ukupno 45 komesara za bezbednost, od toga njih 10 je radilo na Evropskom prvenstvu, a od te desetorice, trojica će raditi finale - među njima je i Glođović.

Glođović je, na putu od fudbalera u rodnom Vrbasu, arbitra na zelenom terenu, do oficira za bezbednost, kako je svojevremeno govorio za „Novosti“, prešao dugačak put. Profesionalna i sportska karijera mu se neprestano prepliću.

Na predlog Fudbalskog saveza Srbije, konkurisao je za oficira za bezbednost, a u tom novom poslu opet je udela imala i policijska profesija i trasirala mu međunarodni put. Najbolja preporuka za ulogu „bezbednjaka“ na mečevima visokog rizika bio je master rad na novosadskom Pravnom fakultetu na temu „Ugrožavanje sportskih manifestacija u organizaciji UEFA terorističkim napadima“. Brinuo je za bezbednost na brojnim utakmicama, a 2019. je bio izabran za oficira finala Lige šampiona u Madridu između velikana Liverpula i Totenhema.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 
Pogledajte više