SKANDAL DRMA EURO 2024! UEFA hitno menja sudiju za utakmicu Engleska - Holandija?!

Novosti online 09. 07. 2024. u 11:00

Evropska kuća fudbala našla se u vrlo nezavidnoj situaciji pred polufinalni meč Evropskog prvenstva u kome igraju Englezi i Holanđani.

FOTO: Tanjug/AP

Naime, kako piše "Tajms", UEFA bi mogla da odredi novog sudiju za tu utakmicu, a sve zbog 20 godina stare nameštaljke i jednog skandala sa Džudom Belingemom.

Pomenuti list piše da Nemac Feliks Cvajer, koji je imenovan za delioca pravde pomenutog megdana u polufinalu, možda bude po hitnom postupku zamenjen, i to iz dva razloga.

Prvi je što je 2004. kao linijski sudija primio 300 evra da bi "sudio kako ne treba" na meču Vupertal - Verder 2. A onda je 2006. bio suspendovan na šest meseci jer nije prijavio nameštaljku za koju je znao. On je tada demantovao te tvrdnje.

Sa druge strane, u decembru 2021. fudbaleri Borusije, čiji je tada član bio i sadašnja zvezda engleske reprezentacije Džud Belingem, kritikovali su Cvajera zbog načina na koji je sudio u porazu od Bajerna sa 2:3. Tada 18-godišnji Englez je bio najoštriji:

- Dali ste derbi sudiji koji je "svirao" nameštaljku tokom karijere. Šta drugo da očekujemo?!

Englez Džud Belingem, sada fudbaler Reala iz Madrida, a prethodno Borusije Dortmund / FOTO: Tanjug/AP

Posle ovog skandala, Englez je kažnjen sa 40.000 evra, a policija je pokrenula krivičnu istragu povodom njegovih komentara. Cvajer je dobio suspenziju na svim potonjim utakmicama koje igra Borusija iz Dortumnda, a sam je uzeo dvomesečnu pauzu zbog, kako je naveo, "psihološkog oporavka".

Polufinale koje predstoji je kao kada se "sve planete poravnaju": meč se igra u Dormundu, tu je Belingem, a tu je i Feliks Cvajer.

Zapravo, možda njega i ne bude na centru, ako se obistini pisanje "Tajmsa" o premišljanju u UEFA.

Ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, sve ono najvažnije i najzanimljivije sa njega - pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećenoj EURO 2024.

Bonus video: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, ali kada se čulo "Juriš!" - nisu se dobro proveli

 
Pogledajte više