U MISLIMA "ŠESTICA": Večeras (21.00) u poslednjem četvrtfinalu sastaju se Holandija i Turska

S. R.

06. 07. 2024. u 10:51

NASTAVAK procvata žele "lale", Turci bi da nastave bajku poput one iz 2008. kada su ušli u "top 4". Holandija i Turska večeras (21.00) u Berlinu daće odgovor koja će selekcija biti poslednji putnik u polufinale EP.

FOTO: Tanjug/AP

Ubedljiv trijumf čete Ronalda Kumana u osmini finala nad Rumunijom (3:0), dao im je krila da i pored loših rezultata u grupi mogu do same završnice. Ofanzivnci Kodi Gakpo (tri pogotka na EP) i Donijel Malen (dva), uz podršku Memfisa Depaja, biće najveća napast po čuvara mreže rivala Merta Gunoka.

Upravo je golman Turske fantastičnom odbranom u poslednjem napadu na susretu protiv Austrije (2:1) omogućio timu prolazak. Pre kontinentalne smotre, Tursku niko nije video kao kandidata za visok plasman, ali puleni Vinčenca Montele nalaze se na korak do ponavljanja najvećeg uspeha u istoriji, polufinala 2008.

Međutim, sastav koji je nadjačao Austriju silom prilika biće izmenjen. Juksek i Kokču usled parnih kartona neće moći da pomognu saigračima. Suspendovan je i dvostruki strelac sa meča osmine finala Demiral zbog neprikladnog radovanja, a FS Turske je uložio žalbu na odluku UEFA. Ipak, veliko pojačanje je povratak kapitena Čalhanoglua, koji je odradio kaznu.

Poslednji susret dve selekcije 2021. završen je u korist Holandije čak 6:1 u kvalifikacijama za SP.

Pogledajte više