"SRAM GA BILO!" Nemački zlikovac poslao Srbiju kući, težak skandal na EURO 2024

Novosti online 27. 06. 2024. u 07:24

NIJE Srbija zaslužila da ide u nokaut fazu Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ali mogla je...

FOTO: Tanjug/AP

"Orlovi" su imali više sreće nego pameti, gol Luke Jovića u poslednjem sekundu sudijske nadoknade, a onda i penal protiv Danske, čist kao suza, što su priznali i Skandinavci, ali nije dosuđen. 

Naime, u finišu meča, Aleksandar Mitrović je u gol-šansi fauliran, a sudija nije reagovao. Takođe, nije se oglasio ni VAR, pa je čitava situacija ubrzo zaboravljena, ali su nakon meča priznali da je bio prekršaj!

Bivši nemački FIFA sudija Manuel Grefe smatra da je nad Mitrovićem načinjen prekršaj, a sinoć se oglasio i Dejan Nedić. Poznati srpski fudbalski sudija Dejan Nedić optužio je nemačkog arbitra Bastijana Dankerta da je tendenciozno i zlonamerno oštetio Srbiju na Evropskom prvenstvu u svojoj zemlji. 

- Bio sam ljut kao ris. Sinoć nisam hteo da mnogo pričam, a sada kažem - sram bilo onoga koji je danas uradio šta treba (na utakmici Ukrajina - Rumunija, prim. aut.), a juče nije. To je Nemac Bastijan Dankert, poznati VAR sudija, i danas je lepo presudio, isto i prekjuče, nakjuče, samo juče nije hteo da presuđuje u VAR-u, kod oba povlačenja.

FOTO: Printskrin/Jutjub

 

- Nije hteo da ukaže, a da jeste, ubeđen sam da bi onaj mali i pošteni Francuz otišao da vidi. Kažem namerno za njega ‘pošteni’, za drugog neću taj pridev, jer očigledno ima problem sa nama. Da mu je ukazao na povlačenje i udaranje Mitrovića, sigurno bi otišao da vidi.

- Nesrećni Dankert je danas ispravno uradio ono što juče nije hteo, tendenciozno i ružno. Ostao sam dužan sebi i naciji, narodu i reprezentaciji da ovo kažem - dodao je Nedić, gostujući na Radio-televiziji Srbije.

BONUS VIDEO: FRKA, ALI NE VELIKA: Manji požar u metro stanici kod koje su okupljeni srpski navijači u Minhenu

Pogledajte više