"JA SAM U ŠOKU!" Selektor Danske iznenađen onim što je uradio Dragan Stojković Piksi

Novosti online 26. 06. 2024. u 08:00

Danci nakon 0:0 sa Srbijom, mogu da slave veliki bod i plasman u drugu rundu takmičenja. Odigrali su igrači selektora Kaspera Hjulmanda onoliko koliko je bilo dovoljno da ostvare povoljan rezultat i sada ih čeka osmina finala.

FOTO: Tanjug

Srbija pak pakuje kofere, a nakon meča, Hjulmand je istakao da je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi svojim izborom igrača iznenadio i njega.

- Da budem iskren, jeste, u šoku sam. Nije bilo Vlahovića, Sergeja Milinković Savića, Tadića... Meni se kao igrač dopada Samardžić, imao je sjajnu sezonu u Udinezeu, bio je odličan pre neki dan i očekivao sam ga protiv nas. A znali smo da ćemo se sa momcima koji su ostali na klupi suočiti u drugom delu, jer su Srbi koji su ušli bili sveži, pritisli su nas sa četiri napadača i to je očigledno bio plan selektora Stojkovića. Srećom, uspeli smo da na to odgovorimo - istakao je strateg Danske i priznao da nije vodio računa o žutim kartonima, koji su bili ključni u duelu sa Slovenijom i borbi za drugo mesto na tabeli:

- Nisam brinuo oko toga, ali smo se dogovorili pre meča da ne dobijemo neki glupi karton. Ne možete u važnom susretu da igrate tako da usput razmišljate hoćete li biti sankcionisani li ne.

Dance sada čeka domaćin, selekcija Nemačke.

- Uvek je posebno kad igrate sa domaćinom. Nemačka je fantastična fudbalska zemlja, baš se vidi da ljudi ovde vole fudbal. Jedva čekam susret sa jakim timom. A svaki put dosad kad smo igrali protiv snažnog tima pokazali smo se u dobrom svetlu - zaključio je Kasper Hjulmand.

BONUS VDIEO SRPSKI ŠOU: Evo šta su navijači Srbije pevali lepoj Nemici

Pogledajte više