"DALIĆEVA DRUŽINA IMA HILJADU BITAKA U NOGAMA": Italijani na oprezu u meču sa Hrvatima

Novosti online 24. 06. 2024. u 14:05 >> 14:00

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Italije u Lajpcigu u okviru trećeg, poslednjeg kola Evro grupe, odigraće odlučujući meč sa početkom od 21 čas.

Foto: Profimedia

Fudbalerima Hrvatske potrebna je samo pobeda, a ekipi Italiji bod. Ipak, Hrvatska bi pobedom nad Italijom napravila veliki preokret i, kao vicešampion, prošla u osminu finala, ako Albanija istovremeno ne pobedi Španiju.

Furija se već posle drugog kola plasirala u nokaut fazu pobedama nad Hrvatskom i Italijom. Ukoliko Albanija napravi senzaciju, a Hrvatska pobedi Italiju, Dalićeva bi ekipa takođe prošla dalje, kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Hrvatska može da prođe grupu i sa samo dva boda, odnosno ako remizira sa Italijom, ali za to je potreban niz drugih rezultata. I dok Hrvatska danas mora da pobedi da bi prošla grupu, Italiji je za to potreban samo bod.

Manje lepote, više smisla. Spaletijeve četiri zamene za pobedu nad Hrvatskom, kako piše italijanski ”Gazeta delo sport".

- Za Hrvatsku, Dimarko, Pelegrini, Fratezi i Skamaka ispadaju iz tima. Ulaze Darmijan, Kristante, Kambijaso i Retegi. Umesto da upari Žoržinja sa kreativnim Fađolijem na centru, selektor je odabrao mišićavu stenu Kristantea, kako bi zaustavio kvalitet hrvatskih ofanzivnih vezista - rekao je Spaleti.

FOTO: Tanjug/AP

Što se tiče italijanskog startega, morao je i on povući potez da bi iznenadio ekipu Hrvatske.

- Umesto Dimarka igraće Darmijan, koji je defanzivniji. Kambijaso će formalno biti napred, ali više bek nego krilo. Retegi je izabran da napadne jer igra bolje presing i više se žrtvuje bez lopte od Skamake. Sa tim novim duhom i starom taktikom 4-2-3-1, Italija će pokušati da prođe kroz grupu - rekao je Spaleti.

Modrić se priprema misleći da to neće biti poslednji ples sa hrvatskom desetkom. Gledaćemo u oči bivšeg osvajača "Zlatne lopte", svežeg osvajača Lige šampiona sa Real Madridom i Dalićevu družinu, "nitkove istrošene u hiljadama bitaka". Svetski vicešampion iz 2018. godine poražen u finalu od Mbapeove Francuske. Bronzana medalja u Katru, kad su "Azuri" bili ispred TV-a - kako piše italijanski  "Gazeta delo sport".

Italiji bi poraz od Hrvatske znatno zakomplikovao prolaz u osminu finala. Svaki poraz izložio bi nas čekanju repasaža, pod uslovom da se Španija ne preda Albancima. Jasno je, sad imaju samo jedan cilj: izbeći mogućnost eliminacije koja bi izazvala krizu.

BONUS VIDEO "POPLAVA" EMOCIJA U GELZENKIRHENU: Srpski navijači priželjkuju iznenađenje uz "Pukni zoro"

Pogledajte više