KO BI OVO OČEKIVAO! Švajcarci se stide Šiptara, pominje se i trgovina organima srpskih zatvorenika

Novosti online 24. 06. 2024. u 13:54

Na dan kada je UEFA izrekla kazne Fudbalskom savezu Albanije zbog "provokativnih poruka kojima nije mesto na sportskom događaju", došlo je do novog skandala.

Foto: Printskrin/Arenasport

Naime, na utakmici Švajcarska - Nemačka, iza jednog gola u Frankfurtu bila je istaknuta zastava takozvane "OVK" ("Oslobodilačke vojske Kosova")!

Šiptari su iskoristili priliku da se" kamufliraju" među Švajcarce i na taj način podstiču mržnju i nasilje, čega se stide i same "sajdžije".

- U švajcarskom navijačkom sektoru došlo je do provokacije tokom utakmice protiv Nemačke. Usred gomile crveno-belih švajcarskih zastava i dresova švajcarske reprezentacije, pojedini navijači u Frankfurtu pokazali su crveno-žuto-crnu zastavu Oslobodilačke vojske Kosova (UČK). Ta organizacija optužena je za ratne zločine. Između ostalog, radi se o trgovini organima srpskih zatvorenika. Takođe se navodi da su umešani u naručena ubistva i trgovinu drogom - piše Georg Noper, urednik "Blika".

Za reprezentaciju Švajcarske igraju dvojica fudbalera poreklom sa Kosova i Metohije, Džerdan Šaćiri i Granit Džaka. Poznati su kao srbomrsci i provokatori, zbog čega na utakmice njihove reprezentacije dolaze i šiptarski navijači i često provociraju, ali to se očigledno ne sviđa Švajcarcima kojima je preko glave Albanaca. 

BONUS VIDEO: DAN POSLE: Pola tima Srbije izašlo na trening posle remija sa Slovenijom

Pogledajte više