DA LI ĆE KILIJAN MBAPE ZAIGRATI VEČERAS: Evo odgovora!

Igraće – neće igrati. Dilema oko Kilijana Mbapea trajaće, po svoj prilici, sve do poslednjeg trenutka i momenta dok fudbaleri Francuske ne istrče na zagrevanje pred večerašnji meč u 21 sat protiv Holandije.

Foto: Goran Čvorović

Francuzima je ova utakmica od izuzetne važnosti, jer žele da obezbede prolaz dalje što pre, da ne bi morali da zavise od poslednjeg kola, kada su moguća svakojaka iznenađenja.

S druge strane stajaće jak protivnik, pa se koplja lome oko dve logike: izaći u najboljem sastavu ili sačuvati Mbapea za presudne okršaje.

- Sve ide u dobrom pravcu posle velikog šoka. Učinićemo tako da bude dostupan – sakrio je karte selektor Didije Dešam.

Francuski mediji javljaju da je otok na nosu koji je najbolji francuski fudbaler slomio u 1. kolu protiv Austrije, spao, ali i da je kapiten "trikolora" još rovit.

Sam Mbape se dan ranije pojavio na treningu s maskom koju je, čak, kasnije i skinuo. Maska je bila u bojama francuske zastave, plavo-belo-crvena, a na njoj su stajali i njegovi inicijali.

Sa takvim fotografijama na naslovnim stranama osvanuli su danas "Parizjen" i "L'Ekip", uz napise "Napredujte maskirani" i "Cilj su kvalifikacije". "Parizjen" se nadahnuto i našalio, ističući da je Mbapeov nos ušao u istoriju, kao onaj Klepoatre i Sirana de Beržeraka. List je u uvodu postavio i pitanje da li će se "Zoro" pojaviti na terenu.

Jedno je sigurno: ako Mbape bude nastupio večeras, moraće da stavi masku neutralnih boja, jer pravila UEFA nalažu da svi aksesoari moraju da budu – diskretni.

Pogledajte više