SRBIJA SE OVOJ SENZACIJI UOPŠTE NIJE NADALA: Engleska nije pobedila Dansku! (VIDEO)

Novosti online 20. 06. 2024. u 19:53 >> 18:48

Fudbalska reprezentacija Engleske odigrala je nerešeno 1:1 sa selekcijom Danske u drugom kolu grupe C Evropskog prvenstva.

FOTO: Tanjug/AP

Od samog početka videlo se da je meč od ogromne važnosti, s obzirom da u prvih deset minuta se igralo pretežno na sredini terena. Počeli su Englezi sa napadima, i u 18. minutu posle prodora Vokera Kejn je uspeo da postigne gol. Nakon toga slika na terenu se poptpuno promenila.

Danci su se "preselili" na suparničku polovinu i počeli vrlo ozbiljno da ugrožavaju gol Pikforda. Ova inicijativa se isplatila u 34. minutu kada je Hjumland uspeo da matira engleskog golmana sa distance. Do kraja poluvremena Danci su nastavili sa napadima, ali nije bilo promene rezultata.

Ako je neko mislio da će se Englezi trgnuti u drugom poluvremenu, prevario se.

Danska je krenula agresivnije, imala svoje prilike, ali nije uspela da promeni rezultat. Gotovo celo drguo poluvreme nije bilo onih "stoodstotnih prilika" i delovalo je da su obe ekipe zadovoljne rezultatom. A najnezadovoljniji su - Srbi.

Ovim bodom Danci su napravili sjajan rezultat, dok su Englezi doživeli prvi kiks na prvenstvu, i nema dileme da će poslednje kolo doneti mnogo uzbuđenja kada je grupa C u pitanju. Cela Srbija će sa nestrpljenjem čekati utorak uveče da sazna da li će "orlovi" odleteti u nokaut fazu, a to im neće biti lako.

U poslednjem kolu Engleska će igrati protiv Slovenije, a Danska će se sastati sa Srbijom, takođe 25. juna od 21 čas.

Na tabeli, Englezi vode sa četiri boda, po dva imaju Slovenci i Danci, a jedan Srbija. Dalje idu dve najbolje ekipe i četiri od šest trećeplasiranih.

Da su Englezi pobedili, sa šest bodova bi obezbedili prolazak dalje pred meč sa Slovencima, pa bi Srbija, Slovenija i Danska poslednje kolo dočekali sa po jednim bodom. U tom slučaju, očekivana engleska pobeda nad "zmajčekima" mogla bi "orlovima" da omogući prolazak dalje čak i remijem (u slučaju da Srbija ima bolju gol-razliku od Danske), ali to već spada u domen "šta bi bilo kad bi bilo", jer Danci nisu izgubili, pa imaju bolju gol-razliku od Srbije (2:2, kao i Slovenci, naspram srpskih 1:2). 

KRAJ! Danska - Engleska 1:1

90' + 3' - Kraj meča! Podela bodova između Engleske i Danske!

90' - Igraće se još tri minuta!

84' - Imali su Dasci priliku posle kornera. Pala je koncentracija Englezima. Sada greši i Belingem, ali ponovo su danski fudbaleri neprecizni.

79' - Deluje da je i jednu i drugu ekipu stigao umor. Uglavnom se igra na sredini terena i Danci i Englezi čekaju da padne koncentracija protivniku ne bi li stvorili neku ozbiljniju šansu.

71' - Odmah je Votkins pokazao kvalite. Sjajan šut ka golu Šmajhela, ali danski golman brani.

69' - Sautgejt na sve načine pokušava da prodrma ekipu. Čak tri izmene pripremio je selektor Engleske. Ušli su Bouven, Votkins i Eze, a izašli su Foden, Kejn i Saka.

64' - Borba se vodi prevashodno na sredini terena. Sada se okušao Krstijan Eriksen iz daleka, ali ništa od svega.

56' - Fil Foden imao je sjajnu priliku iz daljine! Stativa je spasla Dance! Biće korner

53' - Neverovatno! Bukajo Saka je krenuo u napad i glavom umalo postigao gol! Nije uspeo, pa ostaje nerešeno.

45' - Počelo je drugo poluvreme! Krenuli su Danci sa centra.

Prvo poluvreme:

45' + 1' - Foden je probao sa istekom poslednjih sekundi, ali bez uspeha. Kraj prvog poluvremena!

45' - Još minut će se igrati u ovom delu utakmice!

44' - Hejberg je takođe probao sa distance, ali lak posao za Pikforda.

43' - Povratili su Englezi inicijativu, Foden je pokušao iz daleka ali nije bio precizan.

34' - GOL! Hjulman je postiga fenomenalan gol! 1:1

29' - Iz jedne, naizgled, bezazlene šanse, spetljali su se fudbaleri Engleske u svojoj odbrani i malo je falilo da Danci dođu do pogotka.

25' - Danci su preuzeli posed i inicjativu. Bilo je gužve u šesnaestercu Engleske ali nisu uspeli Danci da ozbiljnije ugroze Pikforda.

18' - GOL! Hari Kejn postiže pogodak za 1:0! Kajl Voker je uspeo da probije po strani da uputi centaršu i Kejn se nekako dokopao lopte i postigao pogodak.

13' - Dobru priliku je imao Fil Foden sada sa ivice kaznenog prostora, ali je bio potpuno neprecizan.

9' - Krenule su obe ekipe oprezno, tako da nema previše izglednih prilika na obe strane. Sada se Kajl Voker okliznuo, ali nema previše opsasnosti - moći će da nastavi meč

1' - Meč je počeo! Prvi sa centra su krenuli fudbaleri Engleske!

Sastavi:

DANSKA (3-4-1-2): Šmajhel - Andersen, Kristensen, Vestergard - Mele, Hjulmand, Hojbjerg, Kristijansen - Eriksen - Hejlund, Vind.

ENGLESKA (4-2-3-1): Pikford - Voker, Stons, Gejhi, Tripije - Aleksander-Arnold, Rajs - Saka, Belingem, Foden - Kejn.

Uoči meča:

Engleska je u prvom susretu savldala Srbiju rezultatom 1:0 i pokazala brojne slabosti na tom meču, s obzirom na to da su pre takmičenja najvljivani kao veliki favoriti. Danska je odigrala sa Slovenijom 1:1 iako su pre meča bili favoriti. Ovaj meč biće od velikog značaja za selekciju Srbije, jer će "orlovi" upravo protiv Danske rešavati svoju sudbinu na EURO 2024, a već posle ovog meča može dosta da se zna.

BONUS VIDEO: Dragan Stojković Piksi izašao na trening Srbije nakon meča sa Engleskom

Pogledajte više