OSVETA SE SERVIRA HLADNA: Srbija je najveći dobitnik remija Hrvata i Albanaca

Novosti online 20. 06. 2024. u 09:37 >> 12:20

Drama u meču Hrvatske i Albanije i krajnji remi od 2:2 mogli bi da budu od velikog značaja za rasplet takmičenja po grupama na Euro 2024.

FOTO: Tanjug/AP

A od svega, najviše bi mogla da profitira reprezentacija Srbije, koju danas od 15 časova u Minhenu očekuje duel sa Slovenijom u drugom kolu Grupe C.

Hrvatska i Albanija su sebi znatno smanjile šanse za plasman dalje, praktično, nalaze se na ivici ambisa, ali zato prolaz imaju drugi.

Taj rezultat biće pre svega značiti "orloima", kojim bi pobeda nad Slovenijom praktično sigurno značila i plasman u nokaut fazu i to kroz četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Poznato je da će se u osminu finala plasirati po dva tima iz svake od šest grupa, plus još četiri najbolje trećeplasirane.

Srbija je u prvom susretu poražena od Engleske sa minimalnih 1:0, tako da bi izabranici Dragana Stojkovića morali da budu bolji samo od još jedne trećeplasirane reprezentacije kako bi prošli dalje.

Prema analizi analitičara sa platforme "Football Meets Data", najveća je verovatnoća da će se u osmini finala naći pobednik Grupe F i treći iz Grupe C, umesto trećeg iz Grupe B.

Praktično, Srbija bi preskočila Hrvatsku i u tom slučaju bi igrala protiv jednog od favorita, reprezentacije Portugala.

BONUS VIDEO TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, nisu se dobro proveli

Pogledajte više