SKANDAL KAKAV EURO NE PAMTI! Reprezentativac Albanije prostački vređao Srbe, ali i Makedonce (VIDEO)

Novosti online 20. 06. 2024. u 08:37

MISLILI smo da ne može gore od onoga što smo prethodnih dana i juče videli od Albanaca. Na stadionu su mogli da se vide OVK simboli, zastave velike Albanije, pozivanje na linč...

Foto Profimedia

Ali ovo juče je prešlo svaku granicu, pošto su uglavnom akteri bili navijači, a sada je u centru pažnje jedan igrač. 

Reprezentativac Albanije Mirlind Daku posle meča prišao je tribini na kojoj su bili smešteni albanski navijači i rasplamsao strasti i poveo pogrdno skandiranje

Uzeo je megafon u ruke, opsovao Srbiju i Makedoniju i poveo pogrdno skandiranje, prenosi makedonski portal "Sport1.mk"

Podsećanja radi, skandalozni transparenti, zastave i pogrdno skandiranje na račun Srbije obeležili su juče utakmicu između Albanije i Hrvatske. Vijorile su se zastave terorističke organizacije UČK, huligani su pozirali u majicama koje veličaju porodicu Jašari, a povici "Ubij Srbina" odzvanjali su stadionom u Hamburgu.

Srbi više ne žele da sede i gledaju skrštenih ruku, pa je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović oštro osudio ponašanje izgrednika i poručio da će od UEFA tražiti najstrožu kaznu za ovakvo ponašanje.

- Po cenu da ne nastavimo učešće na EURO... Ukoliko UEFA ne bude drastično kaznila izgrednike, mi ne želimo da učestvujemo u ovome - poručio je Šurbatović za RTS.

BONUS VIDEO TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, nisu se dobro proveli

Pogledajte više