SRBI, TO JE VAŠ PROBLEM! Bivši fudbaler Zvezde grmi: Je li ne možete da nađete Sloveniju na Guglu?

Novosti online 20. 06. 2024. u 08:23

Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 15 sati na "Alijanc areni" u Minhenu igra utakmicu drugog kola C grupe na Evropskom šampionatu protiv Slovenije.

Foto arhiva VN

Srbija je u prvom kolu poražena od Engleske sa 1:0, dok je Slovenija remizirala sa Danskom 1:1, pa je pobeda imperativ da bi se ostalo u igri za plasman u osminu finala.

Pred meč se oglasio i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i dugogodišnji reprezentativac Slovenije Nejc Pečnik. 

Ovaj 38-godišnjak iz Dravograda je u karijeri promenio veliki broj klubova, a verovatno je najbolje igrao u Crvenoj zvezdi u sezoni 2013/14.

- Čak i ako Srbija bude na 100 odsto, neće im biti lako protiv Slovenije. Mislim da su šanse 50:50 u ovom meču. Ali ako Srbi kažu, kako ja čujem, da ni na Guglu ne mogu da nađu Sloveniju, oni verovatno ne misle ništa dobro. Ipak, to je njihov problem - rekao je Pečnik za "Nogomaniju". 

Pečnik očekuje nešto defanzivniju Sloveniju i ističe da je snaga njegove reprezentacije u kontranapadu. 

- Ovo će biti derbi i znamo šta ovaj meč nosi. Pobedniku se otvaraju vrata osmine finala. Slovenija neće biti uplašena ovog meča i Srbija možda bude i kalkulisala. Oni veruju da su bolji od nas. Slovenija ima problema da diktira tempo igre, ali može da bude opasna, pogotovo kada uzme loptu. Čerin i Stojanović znaju da povuku, Šporar i naravno Šeško takođe - rekao je on. 

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde bio je deo tima Slovenije koji je igrao na Svetskom prvenstvu 2010. godine i tada je njegov tim odigrao odlično, a takođe je selektor bio Matjaž Kek. 

- Utisci sa ovog meča su pozitivni, pogotovo iz drugog poluvremena. Možda smo zaslužili i malo više. Krenuli smo meko, oni su nas kaznili, ali kada su nam dali gol, odsekli smo im noge. Možete da vidite da su momci samopouzdani i da rade zajedno. Jasno je ko su lideri ovog tima, slična je priča kao naša 2010. godine. Sistem je takođe sličan. Bitno je da su igrači povezani, zato su došli na Evropsko prvenstvo. Verujem da mogu da prođu grupu, držim im palčeve - istakao je Pečnik.

BONUS VIDEO TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, nisu se dobro proveli

Pogledajte više