ALBANCI U ČUDU! Hrvati im zbog Srba zabili nož u leđa

Novosti online 20. 06. 2024. u 07:37

Fudbalska reprezentacija Albanije priredila je iznenađenje i u sudijskoj nadoknadi vremena šokirala velikog favorita na EURO 2024 Hrvatsku, a pre, tokom i posle utakmice u Hamburgu desile su se neke scene koje su privukle posebnu pažnju.

FOTO: Tanjug/AP

Tokom drugog poluvremena pomenutog susreta u Hamburgu, pristalice dve selekcije su zajedno uzvikivale parolu "Ubij Srbina". 

Ovakvo ponašanje, očekivano, neće proći nekažnjeno od strane disciplinskih organa UEFA, a generalni sekreta FSS Jovan Šurbatović je u izjavi za RTS poručio da će naš Savez tražiti drakonske kazne.

Međutim, Hrvati se pravdaju i krivicu svaljuju na Albance, njihovu braću, kako sami danima pričaju, ujedinila ih je mržnja prema Srbima.

- Na tribinama Volsparkstadiona u Hamburgu, koji prima 57.000 gledalaca, navijačke snage Hrvatske i Albanije bile su izjednačene. Navijači ove dve reprezentacije družili su se i dan pre na ulicama Hamburga u prijateljskom okruženju, zajedno pili i pevali. Na stadionu nije prošlo bez incidenata. Albanski navijači tokom utakmice su skandirali "Ubij Srbina!", a na kraju utakmice nekolicina navijača ušla je na teren. Što se tiče Hrvata, zapalili su nekoliko dimnih bombi iza gola, što se moglo videti i u prenosu - pišu hrvatski mediji posle bruke i sramote svojih navijača.

Albanci u čudu i neverici šta su doživeli od braće, a još kad stigne kazna UEFA, neće im biti dobro.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

Pogledajte više