TADIĆ UTUČEN OTKRIO HOLANĐANIMA! Evo zbog čega ga je selektor Srbije ostavio na klupi protiv Engleske

Novosti online 17. 06. 2024. u 09:23

TEŠKO je Dušanu Tadiću pala odluka selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija da ga ostavi na klupi protiv Engleza.

FOTO: Tanjug/AP

Utučen je posle meča bio kapiten "orlova", koji nije navikao da iz tog položaja gleda meč nacionalnog tima. 

- Teško sam prihvatio odluku da ne počnem meč. Pričao sam sa Misterom i teško sam prihvatio i to je normalno. Mislim da sam najbolji igrač ovog tima, kapiten sam, lider sam i mislim da je trebalo da počnem, ali poštujem odluku selektora. Mislim da bih pružio više da sam igrao svih 90, ali ako selektor kaže 30 – onda 30. Idemo dalje, nije bitan jedan pojedinac, bitno je da idemo dalje i da prođemo. To je jedino pravo merilo, imamo veliko zajedništvo i sve ćemo učiniti za to - rekao je Tadić odmah posle meča.

A nešto kasnije bio je detaljniji pred holandskim kolegama, kojima je praktično otkrio zbog čega ga je Piksi ostavio na klupi.

- Pozdrav, Eriče, nadam se da je sve u redu, prijatelju. Bio je deo taktike našeg tima da ne počnem utakmicu. Naravno, ja inače uvek igram. Selektor mi je objasnio da prvo želi da se odbranimo, a da ću zatim ući u igru kako bih probao da promenim utakmicu. Verovao je da ćemo sačuvati 0:0 dok ja ne uđem u igru. Mislim da je selektor već razmišljao o utakmici protiv Slovenije, odnosno da ako pobedimo taj meč, prolazimo grupnu fazu. Ja mislim da je bila sjajna prilika da pobedimo Englesku jer i pored toga što imaju sjajna imena u timu, oni su nam dali previše prostora - počeo je priču za holandski medij Dušan Tadić i dodao:

- Mogli smo da ih 'povredimo'. Da sam bio na terenu, mi bismo im stvorili više problema. Tako je kako je, moramo da poštujemo odluke. Idemo dalje - zaključio je Tadić holandskom novinaru koga odlično zna iz vremena provedenog u Ajaksu. 

BONUS VIDEO: NASTAVLjA SE MISIJA EURO 2024: "Orlovi" u dobrom raspoloženju na drugom treningu u Augzburgu 

Pogledajte više