SRAMOTNO! Hrvat usred TV prenosa vređao Srbe i Afrikance, reagovao i HRT!

Aleksandar Ilić 14. 06. 2024. u 19:59

NEKADAŠNjI hrvatski fudbaler, koji sada radi kao stručni konsutant Radio-televizije Hrvatske, Joško Jeličić govorio je o Srbiji i selektoru Draganu Stojkoviću, a na njegove reči reagovao je i HRT.

FOTO: Printskrin/Jutjub/ Podkast inkubator

Svojevremeno fudbaaler Dinamo Zagreba, Hajduka iz Splita i Sevilje rekao je da mu je drago što je Srbija deo EURO 2024, te da će u slučaju da skandala ne bude možda dobro i proći. 

Ironično je rekao da se nada da neće ispasti jer "dugo nismo videli ko je sa kim, ko koga", aludirajući na probleme iz Katara 2022. kada su kružili razni tračevi.

- Što se Srba tiče, i to u smislu ega i njihovih unutrašnjih problema, meni je drago što su oni na turniru jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo videli ko je skim, ko koga i tako, rekao je on uživo u programu na HRT. 

Na sve to dodao je da je selektor Dragan Stojković Piksi problem naše selekcije, a morao je da reaguje i nacionalni javni servis na kojem je zaposlen. 

- Navedeni stavovo nisu stavovi Hrvatske radio-televizije, saopštili su sa HRT, a preneo "Indeks". 

Međutim, na njegovom udaru nisu se našli samo Srbi. Komentarišući da Hrvatskoj nedostaje brzine objasnio je to na sledeći način. 

- Nemamo brzinu jer nismo kolonijalna sila. Nemamo jer nam je takva genetika. Hoćemo slati decu u Afriku umesto u Irsku - rekao je Jeličić, a onda udario i na Nepalce koji se masovno zapošljavaju u toj zemlji:

- Projekcija je da će za dve godine kod nas biti 400.000 Nepalaca, ovih, onih... Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri.

BONUS VIDEO: KILTOVI NA SVE STRANE: Škotske suknjice preplavile Minhen 

Pogledajte više