EURO 2024 (1. dan): Počelo je - burno! Škoti besni na Nemce, Nemci šokirani zbog Rusije, a Srbi - veseli

Novosti online 14. 06. 2024. u 22:59 >> 22:59

Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, konačno je počelo, a prenos uživo najvažnijih vesti prvog "radnog dana", uz obilje zanimljivosti, snimaka, fotografija, utisaka iz reprezentacije Srbije, ali i drugih učesnika, mogli ste da pratite uz portal "Novosti". Nastavljamo u subotu!

FOTO: Tanjug/AP

22.58 - Kraj! Završena je utakmica Nemačka - Škotska, Nemci su čak šest puta tresli mrežu (istina, ne samo protivničku), ali i te kako mogu da budu zadovoljni debijem na ovom prvenstvu. Verovatno ste i vi zadovoljni svime onime što smo vam ponudili u našem prvom "celodnevnom blogu" uživo. Nastavljamo uskoro, jer... Neće proći mnogo sati od završtka ovog bloga a u podne pokrećemo novi. Sa velikim razlogom: subota je prvi dan sa tri meča! Igraju od 15 sati Mađarska - Švajcarska, zatim od 18 derbi dana Španija - Hrvatska i, od 21, Italija - Albanija. Ostanite uz sportske stranice portala "Novosti", na pravom ste mestu!

21.45 - Auh, kakvo poluvreme... Ranih 2:0 za Nemce, pa pred sam kraj prvog dela igre isključenje za centralnog defanzivca Škotske, Porteusa, a onda odmah i treći gol "pancera" za velikih, velikih 3:0 na velikom predahu! "Hrabra srca" su baš u teškoj situaciji...

Detalj sa utakmice Nemačka - Škotska / FOTO: Tanjug/AP

21.00 - Počela je utakmica Nemačka - Škotska, pratite prenos uživo u našem posebnom blogu!

20.00 -  SRAMOTNO! Hrvat usred TV prenosa vređao Srbe i Afrikance, reagovao i HRT!

19.37 - Škotski mediji javljaju da su hiljade navijača "u pravom haosu" ispred stadiona, da su neverovatne gužve u minhenskom metrou, pa mnogi moraju da (neplanirano) pešače do mesta održavanja utakmice, ili uzimaju taksi. A i kad stignu, tamo su već redovi koje smo vam pominjali.

19.32 - Velike gužve su ispred stadiona na kome se održava meč Nemačka - Škotska. Tolike, da prvi čovek škotskog fudbalskog kluba Aberdin, Dejv Kormak, sa lica mesta (zaglavljen, kao i mnogi drugi) poručuje:

- EURO 2024 je najgore organizovano takmičenje koje sam video uf udbalu! Već više od sat vremena sam  u redu, a desetine hiljada ljudi tek čeka da uđe na stadion. Gde je čuvena nemačka efikasnost?

19.25 - Auh, kakav video-zapis! "NE ZNAM, LjUDI, JESTE LI PRIMETILI..." Hit-snimak! Aleksandar Vučić popunjava album sa sličicama za EURO 2024 i ne skriva želju nacije (VIDEO)

Foto: Printskrin Tiktok/jasamaleksandar

19.02 - Zanimvljiv osvrt nekadašnjeg veziste, sada superligaškog trenera u Srbiji: NIKOLA DRINČIĆ ZA "NOVOSTI" PRED EURO 2024: Srbija tradicionalno igra bolje protiv težih protivnika

18.55 - Što bi se reklo u elektronskim medijima (do pojave interneta), "prekidamo program zbog važne vesti": NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)

Novak Đoković Foto: Printskrin Instagram/djokernole

18.14 - FRKA U NEMAČKOJ: Hitno ispražnjena fan zona zbog straha od terorista!

18.02 - Pa, vreme je da vas polako usmerimo i na naš drugi današnji blog uživo, a on se tiče prenosa utakmica. Dakle, svaki put kada se igra meč Evropskog prvenstva, u posebnom blogu možete pratiti prenos tog susreta, te vas, od ovog časa, samo klik deli od prenosa Nemačka - Škotska.

17.56 - Vrlo zanimljiv potez! "DOVEDITE IH NA EURO 2024!" Nisu u pitanju igrači, ali Piksi je zahtevao to - i želja mu je ispunjena

17.35 - Kad smo kod Nemaca, tamošnji mediji prenose i da je organizovano "životinjsko proroštvo" (ah, toga nije bilo od prošlog velikog fudbalskog takmičenja) i... nije se završilo kako su se nadali. Tapir Teo je dobio priliku da iz tri fudbalske lopte jede celer i šargarepu, a on se odmah zatrčao ka onoj u bojama Škotske. To bi trebalo da "znači" da je "predvideo" pobedu Škota nad Nemcima. "Bild" se potom pravda da je "Teo zatim malo jeo i iz one posude koja je predstavljala remi, te one sa nemačkom zastavom, pa bi to moglo da se protumači i da će Škotska povesti, a Nemačka imati poslednju reč".  Sa tapirom se, međutim, ne slaže jedan orangutan, koji je "ubeđen" u pobedu Nemaca večeras... 

17.02 - Pa, dobro... da li je ovo moguće?! (A jeste, proverili smo) NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: "'Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!"

FOTO: Tanjug/AP

16.50 - Ne smeju da piju, ali smeju da... NEMAČKA POLICIJA ZAVELA RADIKALNE MERE: Englezima zabranjeno da piju pivo, ali im je ipak ovo dozvoljeno

16.35 - Niko im nije javno za propise! HAOS U NEMAČKOJ: Navijači Škotske na neverovatan način izazvali saobraćajku

15.50 - Ovo ne smete da propustite! SVET JE ODUŠEVLjEN! Da li ovo najbolje opravdanje za školu koje je jedan roditelj ikada napisao za svoje dete? (FOTO)

Škotske navijačice u Nemačkoj na EURO 2024 / FOTO: Tanjug/AP

15.24 - "ZA OVOG SINA VOJNIKA..." Vapaj legendarnog Ukrajinca pred EURO 2024

14.59 - ORSATO, TI SI NAŠ! Ako se po jutru dan poznaje Englezima se crno piše protiv Srbije

14.40 - Šta mislite, ko će biti najbolji strelac Srbije na ovom Evropskom prvenstvu?

14.39 - Zanimljiva situacija: BIVŠI SELEKTOR SRBIJE LjUT NA ŠPANIJU: "Gde njega da zovete na EURO 2024..."

14.30 - Konferencija je bila baš, baš zanimljiva! "NEKA KALABA BUDE MISTER"! Hit poruka Dušana Vlahovića pred meč Srbije i Engleske

14.10 - Pozdrav čitaocima "Novosti" šalju i škotske navijačice:

FOTO: Z. Ćorović

14.03 - Od specijalnog izveštača "Novosti" sa EURO 2024 - 
Na hiljade Škota je u centru Minhena, atmosfera je kao da su oni domaćini Evropskog prvenstva. Mešaju se viski i pivo, svi za sada veseli i raspevani. Pridružili su im se i brojni nemački navijači. Oko 2.000 policajaca obezbeđuju ovu žurku, nije još bilo potrebe da reaguju. Verovatno će i večeras na otvaranju prvenstva Evrope "hrabra srca" biti glasnija na Alijanc Areni. Evo i malo atmosfere sa lica mesta:

 

13.45 - E, to se čekalo. UŽIVO: ENGLEZI GA SE NAJVIŠE PLAŠE, A ON... Dušan Vlahović se obraća naciji pred otvaranje Evropskog prvenstva

13.40 - ORSATO, TI SI NAŠ! Ako se po jutru dan poznaje, Englezima se crno piše protiv Srbije

13.12 - Ako ne znate što su to Škoti došli pred hotel Srbije i molili naše reprezentativce da pobede Englesku (s kojom Škoti, jelte, uopšte nisu u grupi), možda vam to pojasne njihovi navijači. Oni, u "po noći, u po bela dana" mogu da vam (čak i kada popiju) izdeklamuju govor Vilijama Volasa iz legendarnog filma o borbi za škotsku slobodu, "Hrabro srce" (Braveheart). Stvarno. Uverite se i sami:

13.00 - Auh, da se naježi čovek... ALA ĆE DA GRMI! Umesto himne, Škoti će ovo da pevaju na EURO 2024 (VIDEO)

12.35 - "BIĆE NAM TEŠKO SA SRBIJOM!" Novinar "Skaj sportsa" Tomas Driskol za "Novosti" o problemima Engleza pred duel sa "orlovima"

12.21 - Danas počinje EURO 2024, i to utakmicom grupe A. Dve ekipe sigurno idu dalje, jedna možda kao trećeplasirana, ali nas zanima - šta mislite, ko će, po vama, sigurno ispasti iz ove grupe?

12.20 - UEFA DONELA ODLUKU: Poznato ko sudi utakmicu Srbija - Engleska na EURO 2024

12.19 - Možda Škoti danas "vladaju" muzikom po Nemačkoj, ali mi ipak igramo sa Englezima. A najpozantija fudbalska pesma ikada, napisana baš zbog velikog takmičenja (i to, sada već davne 1998) je engleska "Vindaloo". Podsetite se svevremenog hita:

12.17 - Kad smo već kod muzike, pogledajte kako to Škoti danas rade u Nemačkoj. A baš taj meč, Škotska - Nemačka, otvara prvenstvo Evrope:

12.10 - Pa ovo je hit! "POVEDI IH, DRAGANE, DRAGANE!" Piksi i "orlovi" dobili neverovatnu pesmu pred EURO 2024 (VIDEO)

Screenshot / TikTok

12.07 - VAŽNO! Fudbalski savez Srbije ima bitnu informciju za naše navijače koji dolaze na EURO 2024

Navijači Srbije / FOTO: Tanjug/AP

12.03 - Kad smo kod navijača, engleski "San" je sinoć javio da su Nemci ostali pomalo u šoku u jednom kafiću. Naime, kako je kelnerica tog paba rekla škotskim novinarima "Škoti su došli u podne i sve što smo od pića imali - bilo je popijeno do četiri po podne. Nije naša krivica, prosto... vaši navijači mnogo vole pivo". Ali vole oni nešto i više od piva, zbog čega su i došli pred hotel u kome je reprezentacija Srbije (o tome - koji red niže u ovom blogu)

Škotski i nemački navijači pred početak EURO 2024 / FOTO: Tanjug/AP

12.02 - Nažalost, desili su se i prvi navijački incidenti u zemlji-domaćina prvenstva Evrope. Navijači sa raznih meridijana stižu u Nemačku, jer počev od sutra kreće i ritam takmičenja "tri utakmice dnevno, a biće ponekad i četiri". I, Mađari, koji igraju drugi meč na EURO 2024 (u subotu od tri po podne protiv Švajcaraca u Kelnu) doživeli su da njihovu grupu od oko 40-ak najokorelijih pristalica napadne takva, ili nešto malo manja, maskirna grupa navijača nemačkog kluba Rot Vajs Esena. Nemački huligani su nosili "fantomke" u bojama nacionalne zastave, čime su i zvanično, nažalost, "otvorili" ovo Evropsko prvenstvo što se incidenata tiče.

12.01 - Kada igra SrbijaFudbalska reprezentacija Srbije igraće najpre protiv Engleske (u nedelju, 16. juna, od 21 sat u Gelzenkirhenu), a potom dva meča na minhenskoj Areni - najpre 20. juna od 15 sati protiv Slovenije, te 25. juna od 21 protiv Danske. Ali to što naši ne igraju danas, uopšte ne znači da nema interesantnih dešavanja vezanih za njih. Pa kako bi se drugačije opisalo ono što su Škoti uradili sinoć? Podsetite se, ili pogledajte ako ste propustili:

PA OVO JE HIT! Škoti se okupili ispred hotela "orlova", imaju samo jednu želju pred meč sa Engleskom na EURO 2024

Škotski navijači čekaju meč sa Nemačkom na EURO 2024 / FOTO: Tanjug/AP

12.01 - Ko danas igra? Danas se, sada već tradicionalno za prvi dan takmičenja, igra samo jedan meč. I, igra ga domaćin, u ovom slučaju Nemačka. Njen rival je Škotska i taj duel je na programu u devet uveče po ovom našem, srednjoevropskom vremenu. Podsetimo, za vas smo, na portalu "Novosti", objavili kompletan raspored utakmica, kako po danima, tako i po grupama (KLIK OVDE). Tu vas očekuju i svi rezultati, kao i linkovi ka izveštajima sa svakog odigranog meča. 

12.00 - Najpre, da vas podsetimo da, ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, pratite šamponat svakodnevno na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj EURO 2024. Jer, već sada, tu vas očekuje obilje zanimljivog, ali i važnog materijala. A ovaj blog, on će na jednom mestu, i to u uživo praćenju, objedinjavati sve što se u toku dana bude dešavalo na EURO 2024. 

12.00 - Dobar dan i dobro došli na prvi blog uživo portala "Novosti" posvećen Evropskom prvenstvu! Da ne dužimo previše, svi znamo zašto smo tu - vi zbog uživanja u fudbalu, mi zbog vas, pa... da krenemo!

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 
Pogledajte više