KAKVE REČI KEJNA O SRBIJI: Da li se kapiten Engleske uplašio "orlova" pred EURO 2024

Novosti online 13. 06. 2024. u 12:47

Kapiten engleske fudbalske reprezentacije Hari Kejn izjavio je da njegov tim želi da osvoji predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

FOTO: EPA

Engleska je aktuelni vicešampion Evrope, pošto je 2021. godine u finalu EP u Londonu posle boljeg izvođenja penala poražena od selekcije Italije.

  - Biti kapiten Engleske verovatno je najveća privilegija koju mogu da imam kao igrač. To je jedinstven osećaj. Čast mi je po četvrti put da budem kapiten na velikom takmičenju. Imali smo polufinale, finale i četvrtfinale pa se nadam da ćemo ovaj put da osvojimo trofej. Došli smo u Nemačku da osvojimo EURO 2024 - rekao je Kejn za zvanični sajt Evropske fudbalske unije (UEFA).

Kejn je istakao da su njegovi saigrači spremni za EURO 2024 u Nemačkoj.

  - Mislim da je ova ekipa jedna od najboljih, ako ne i najbolja koju smo imali u smislu forme i sezone koju su imali mnogi naši igrači. Imamo puno mladih i talentovanih igrača, koji nemaju tremu i samo žele da izađu na teren. Nadam se da mlađi igrači mogu da uče od mene. Mi već imamo dobar odnos, uvek večeramo zajedno, imamo o čemu da razgovaramo i to nam puno pomaže - naveo je kapiten engleske reprezentacije.

Engleska je jedan od favorita na predstojećem kontinentalnom šampionatu.

 - Status favorita stekli smo rezultatima na prethodnim turnirima. Ali još nismo osvojili EURO, pa ćemo da pokušamo da ispišemo istoriju. To je cilj koji smo postavili, ali znamo da je pred nama dug i težak put. Moramo da budemo sigurni da radimo sve kako treba, jer na ovakvim turnirima ako ne daš 100 odsto, možeš da budeš kažnjen - rekao je Kejn.

Engleska će prvi meč na EP odigrati u nedelju od 21 sat protiv Srbije.

  - Fudbaleri Srbije su zaista dobri u odbrani. Opasni su iz prekida, pošto imaju visoke igrače. To bi mogao da bude težak meč za nas, ako ne budemo oprezni i 100 odsto koncentrisani - naveo je Kejn.

EURO 2024 će biti održan od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj. Engleska će igrati u grupi C sa selekcijama Srbije, Slovenije i Danske.

BONUS VIDEO: EURO 2024: Navijači došli da pozdrave reprezentaciju, sa tribina se ori "Srbija, Srbija"

Pogledajte više