KOLIKO NAS SAMO MRZE! Sraman tekst Britanaca o Srbima

Novosti online 12. 06. 2024. u 13:39

Nemačke vlasti ocenile su meč Engleske i Srbije kao utakmicu visokog rizika.

FOTO: Tanjug/AP

Lokalna policija u Gelzenkirhenu ocenila je da ovaj meč može da predstavlja bezbednosni rizik i posebno je istakla zabrinutost zbog potencijalnog dolaska "500 srpskih huligana" među nekoliko hiljada navijača Srbije koji će gledati meč.

Na stadionu će biti točeno samo pivo sa niskim procentom alkohola, a navijači Engleske i Srbije biće fizički razdvojeni. Meč će obezbeđivati više od 1.000 policajaca.

- Ovaj meč ocenjen je kao meč visokog rizika. Ali tu se radi i o postavljanju preventivnih mera u Gelzenkirhenu kako bi sve akcije bile sprovedene na vreme za meč koji je ocenjen kao visokorizičan - rekao je za Bi-Bi-Si Andreas Šer, jedan od direktora Eura 2024.

Sraman tekst u kom su Britanci uperili prstom u Srbe i nazvali nas huliganima osvanuo je na "Gardijanu" i u njemu se navodi kako će 500 naših navijača napasti njihove pristalice.

Očekuje se da na stadionu u Gelzenkirhenu bude 40.000 gledalaca, a načelnik policije u ovom gradu Peter Bot dao je izjavu vezanu za ovaj meč.

- Najveći izazov će nam predstavljati da prepoznamo nasilničke grupe i da ih odvojimo od mirnih fanova. Sa engleskom policijom imamo sjajnu saradnju i to će nam mnogo značiti, dok sa srpskom nije tako odlična, ali je sasvim u redu - istakao je on.

Bot je takođe naveo da su na predstojećem Euru mogući i teroristički napadi, te da postoji opasnost od istih.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

Pogledajte više