OSTALI SU KOD KUĆE: Najboljih 11 koje nećemo gledati na Evropskom prvenstvu

Novosti online 12. 06. 2024. u 10:10

Evropsko prvenstvo samo što nije počelo, a dok pola sveta jedva čeka utakmicu Nemačke i Škotske, koja će označiti početak šampionata, i dalje veliku pažnju privlači spisak igrača koji neće igrati u Nemačkoj.

FOTO: Tanjug/AP

Najveću pažnju su privukli Englezi, koji, istini za volju, imaju i najveću bazu igrača, dok se u Srbiji podigla bura zbog povlačenja Nemanje Radonjića, koji je rešio da ne igra dok je na selektorskoj poziciji Dragan Stojković Piksi. 

Selektori su se potrudili da načine najbolje timove od sada raspoloženih igrača, međutim, neki se nisu odazvali zbog povreda, neki su se naknadno povredili, a za neke jednostavno nije bilo mesta.

Tibo Kurtoa - Belgija

Golman Real Madrida nije se našao na krajnjem spisku zbog povrede. Junak pobede Reala u finalu Lige šampiona 2022. godine, mučio se sa brojnim povredama ove sezone, pa ga sada čeka operacija kolena. Ipak, uprkos njegovom izostanku, Belgija je jedan od favorita za visoku poziciju.

Foto: EPA

Ben Vajt - Engleska

Defanzivac Arsenala je sam sebe izbacio sa spiska raspravom sa selektorovim pomoćnikom. Njegove dobre igre nisu mu pomogle, jednostavno karakter nije kontrolisao i sam se povukao sa priprema.

Strahinja Eraković - Srbija

Defanzivac Srbije je sa šireg spiska Srbije eliminisan u poslednjem trenutku. Nije selektor Dragan Stojković Piksi previše govorio o prekobrojnima, već je isticao da će u Nemačkoj igrati u najboljem sastavu koji mu je u ovom trenutku na raspolaganju.

Mats Humels - Nemačka

Iskusni štoper Borusije iz Dortmunda prekobrojan je na spisku Julijana Nagelsmana, koji se odlučio za mlađe igrače.

David Alaba - Austrija

Trener Ralf Rangnik Alabu vodi na šampionat, ali samo kao podršku. Defanzivac nije igrao od povrede ligamenata u decembru mesecu, ali je njegova uloga u timu važna, pa će ostati uz ekipu.

Martin Odegard - Norveška

Arsenalov specijalista propušta veliko takmičenje prosto i jednostavno jer se Norveška nije kvalifikovala. Mnogo kvalitetnih igrača i vođa timova neće se naći u Nemačkoj upravo iz tog razloga.

Frenki de Jong - Holandija

Fudbaler Barselone je povredu koja ga muči cele sezone obnovio sinoć u prijateljskoj utakmici, a Ronald Kuman, nakon što je okrivio katalonskog velikana, istakao je da će Jonga voditi u Nemačku, jer će se možda oporaviti.

Markus Rašford - Engleska

Spisak Gareta Sautgejta je i iznenadio i šokirao mnoge, tako da na njemu od samog starta nema Rašforda, po mnogima jednog od najboljih ofanzivnih igrača današnjice.

Marko Rojs - Nemačka

Čuveni čovek jednog kluba, u finalu Lige šampiona je završio igračku karijeru. Kako se nije našao na spisku Nagelsmana, porazom je stavio tačku na uspešnu karijeru i ostaće upamćen po tome što je bio veran Borusiji iz Dortmunda.

Džek Griliš - Engleska

Jedan od najskupljih i omiljenih igrača Pepa Gvardiole, sjajan napadač Mančester sitija, takođe je ispao sa spiska Sautgejta. Problemi sa povredama i pad forme uticali su da ispadne iz startne postave, a potom i definitivno sa spiska.

Tanjug/AP

Erling Holand - Norveška

Najefikasniji strelac sveta neće igrati u Nemačkoj jer se njegova reprezentacija tamo nije kvalifikovala. Prosto, kao i Odegard, Holand je u svom klubu najbolji, ali u nacionalnom dresu se nisu pokazali ili jednostavno nisu imali sreće.

Na šampionatu nećemo gledati ni Lukasa Ernandeza, Sandra Tonalija, Gavija, Serža Gnabrija, ali ni Nemanju Radonjića, kao ni Mileta Svilara.

Evropsko prvenstvo će se igrati u Nemačkoj, od 14. juna do 14. jula, a Srbija je smeštena u grupu C, zajedno sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. 

Upravo će sa Englezima "orlovi" igrati prvi meč, a na programu je 16. juna sa početkom u 21 sat.

BONUS VIDEO MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

Pogledajte više