GLAVOBOLJA ZA ENGLESKU: Defanzivac neizvestan za meč sa Srbijom

Tanjug

09. 06. 2024. u 11:33

FUDBALER Mančester junajteda Luk Šo izjavio je da nije siguran da li će zaigrati za reprezentaciju Engleske na meču protiv Srbije u prvom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, prenosi "Rojters".

FOTO: Tanjug/AP

Selektor "gordog albiona" Geret Sautgejt izjavio je ove nedelje da se "kocka" sa levim bekom, koji je poslednji meč odigrao u februaru protiv Lutona u Premijer ligi.

Šo je tada obnovio povredu mišića leve noge, a do kraja sezone u tamošnjem prvenstvu nije odigrao nijedan meč.

Uprkos tome Sautgejt je odlučio da Šoa uvrsti u konačan spisak igrača za Evropsko prvenstvo.

 - Ako me trener zamoli da igram, nikad neću da kažem ne. Ali nije trebalo da igram u Lutonu. To je krivica svih nas. To je moja krivica, ali i medicinskog tima Mančester junajteda - rekao je engleski fudbaler za britanske medije i dodao:

- Vratio sam se prebrzo i zaradio sam još jednu povredu. Trudio sam se da učinim sve što mogu da budem spreman za Junajted.

NEIZVESTAN Luk Šo/AP/Tanjug

EURO 2024 će biti održan od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Engleska će igrati u grupi C sa Srbijom, Slovenijom i Danskom.

"Rojters" podseća da će Engleska prvi meč na kontinentalnom šampionatu odigrati 16. juna protiv Srbije.

- Ne zavisi od mene da li ću igrati na toj utakmici. Idemo dan po dan, videćemo kako će mi biti na treninzima. Voleo bih da odigram prvi meč na EP, ali ne želim da žurim prebrzo, jer realno imam samo jednu šansu. Ako nešto osetim, onda je to to. Ne želim da se to dogodi.

Engleska je pre dva dana u Londonu poražena od selekcije Islanda (0:1) u poslednjem pripremnom meču uoči početka Prvenstva Evrope.

- Ovo bi mogla da bude najbolja stvar koja nam se dogodila. To nas je nateralo da shvatimo da u Nemačkoj neće da bude lako. Na Evropskom prvenstvu će biti potrebna velika odlučnost našeg tima - zaključio je Šo.

Ovaj 28-godišnjak je za reprezentaciju Engleske odigrao 28 mečeva.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

Pogledajte više