"POLAKO KREĆE EUFORIJA!" Aleksandar Mitrović: Spremni smo, konačno počinje EURO 2024

Časlav Vuković 08. 06. 2024. u 20:24

ALEKSANDAR Mitrović je još jednom pokazao koliko je kvalitetan napadač. On je postigao drugi gol za Srbiju u pobedi nad Švedskom (3:0). Fudbaler Al Hilala je bio zadovoljan zbog trijumfa pred početak Evropskog prvenstva.

FOTO: Profimedia

Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije je srećan što ekipa u pozitivnom raspoloženju putuje u Nemačku.

- Odigrali smo dobru utakmicu, čvrstu. Dali tri gola, nismo primili nijedan. U pozitivnoj atmosferi dočekujemo EURO 2024 - rekao je Mitrović posle utakmice u Solni.

Veruje bišvi igrač Fulama da je tim spreman za kontinentalni šampionat.

- Jesmo, spremni smo. Mislim da je konačno došlo to Evropsko prvenstvo i polako kreće euforija. Odradili smo dobro pripreme i spremni dočekujemo prvu utakmicu.

Mitrović je utakmicu počeo u tandemu sa Dušanom Vlahovićem.

- Dugo igramo u ovom sistemu. Znamo ko šta treba da radi i ofanzivno i defanzivno. Danas smo defanzivno igrali dobro, bili smo kompaknti. Iz kontri smo bili opasni. Duci i ja se znamo dobro, mislim da smo dobro sarađivali.

Svi se nadaju da se Katar neće ponoviti.

- Mislim da je Katar bio veća euforija od strane navijača zbog toga kako smo se plasirali. Ići ćemo tamo da damo sve od sebe i da probaćemo da predstavimo našu zemlju na najbolji mogući način - zaključio je napadač Al Hilala.

Podsetimo, Srbija će na EURO 2024 igrati u grupi C protiv Engleske, Danske i Slovenije. "Orlovi" prvi meč igraju 16. juna od 21 sati protiv "gordog albiona".

Evropsko prvenstvo na programu je od 14. juna do 14. jula.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

Pogledajte više