KIKS NA KRAJU: Slovenci remizirali sa Bugarskom pred EURO 2024

Novosti online 08. 06. 2024. u 16:54

Fudbalska reprezentacija Slovenije odigrala je nerešeno 1:1 sa selekcijom Bugarske u poslednjem prijateljskom susretu pred Evropsko prvenstvo.

Foto: Profimedia

Počeo je meč vrlo uzbuljivo. Selektor reprezentacije Slovenije Matjaž Kek je od početka susreta želeo da isproba najpouzdanije igrače na koje će računati na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Tako je već u četvrtom minutu Kiril Despotov doveo Bugarsku u vođstvo iz jedanaesterca, nakon jednog nesmotrenog faula igrača Slovenije u šesnaestercu.

Nisu dugo čekali "zmajčeki" na izjedančenje, jer je već posle deset minuta Andrej Šporar postigao gol nakon kornera.

Do poluvremena obe ekipe su pokušavale, ali nije bilo konkretnijih prilika na obe strane.

Na početku drugog dela utakmice obe ekipe su krenule oprezno. Nije bilo zančajnijih prilika za pogodak na obe strane, sve do 63. minuta kada je Kiril Despotov imao sjajnu priliku ali mu je Jan Oblak odbranio.

Nakon toga nije bilo zančajnijih prilika na obe stran, a ako se vidi da je na utakmici napravljeno skoro tridest prekršaja, evidentno je da je bila tvrda utakmica.

Podsetimo, Slovenija na Evrpskom prvenstvu igra u grupi C zajedno sa Engleskom, Danskom i reprezentacijom Srbije. Meč između Slovenije i Srbije je na programu 21. juna od 15 časova.

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

Pogledajte više