ŠOK NA VEMBLIJU! Island pokazao Srbiji kako sa Englezima na EURO 2024

Novosti online 07. 06. 2024. u 22:38

Fudbalska reprezentacija Engleske poražena je od selekcije Islanda u poslednjem pripremnom meču pred EURO 2024.

FOTO: EPA

Iako je selektor Engleske Geret Sautgejt od starta izveo najjači sastav, videlo se da nešto ne štima u taboru "gordog albiona". Krenuli su Englezi ubioto preko Herija Kejna, Island je već u 15. minutu iskoristio priliku Džon Dagur Torsteinson i uspeo da savlada engleskog golmana za 1:0.


Odmah nakon ovog pogotka Englezi su krenuli još ofanzivnije i položili sve nade u napad. Pokušavali su Kejn i Kevin Tripije, ali su njihovi šutevi bili neprecizni i nije došlo do promene rezultat do kraja poluvremena.

Nastavili su u istom maniru Englezi i u drugom poluvremenu, već posle dvadeset minuta Sautgejt je napravio izmene sa željom da dođe do preokreta. U igru su ušli Džo Gomez, Ivan Toni i Bukajo Saka. Nastavili su sa napadima Englezi ali nije bilo promene rezultata.

Želeli su Englezi da preokrenu rezultat, ređali su se napdai pred golom Islanda, ali su i Islanđani uspešno odbijali sve napade, a u nekoliko navrata imali sjajne prilike i da dupliraju prednost.

Pokušavali su izabranici Gereta Sautgejta svim silama da dođu do preokreta, ali će ipak polse poraza putovati na EURO 2024.

Engleska na Evropskom prvenstvu igra u grupi C sa selekcijama Srbije, Danske i Slovenije, a upravo će protiv naše selekcije igrati prvi meč 16. juna od 21 čas.

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

Pogledajte više