"KUVA" PRED EURO 2024: Situacija u taboru Engleske će obradovati "orlove"

Novosti online 07. 06. 2024. u 15:16

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt objavio je juče da na Evropsko prvenstvo neće putovati Hari Megvajer i Džek Griliš, a odstranjivanje fudbalera Mančester sitija izazvalo je veliku buru na ostrvu.

FOTO: AP/Tanjug

"Dejli telegraf" preneo je da je atmosfera posle odstranjivanja Griliša iz reprezentacije ozbiljno narušena, kao i da su pojedini igrači tražili da Sautgejt objasni zašto se odlučio na ovaj potez.

Iako je Griliš bio šokiran odlukom, isti mediji prenosi da nema indicija da je došlo do sukoba, već se on nakon ove odluke profesionalno pozdravio sa svim saigračima i članovima stručnog štaba i napustio pripreme.

Sa ovom odlukom nisu se složili ni mnogi engleski novinari, među njima i Amos Marfi.

 - Džek Griliš možda nije zaslužio put u Nemačku na osnovu forme ove sezone, ali on je profil igrača kao nijedan drugi u timu. Eze, Gordon i Bouven ostavljaju bez daha, oni menjaju tok utakmice, ali nisu ti koji donose pobede. U tesnoj utakmici na 20 minuta pre kraja, Griliš je taj kog želite u timu - napisao je Marfi.

Inače, Sautgejt je na konferenciji za medije u četvrtak, po objavljivanju spiska, rekao da je forma igrača koje je izostavio bila faktor za njegovu konačnu odluku. 

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

Pogledajte više