ENGLEZI SU OVO URADILI POSLE 30 GODINA: Sautgejt protiv BiH poslao na teren tim kakav nije viđen od 1994. godine

Časlav Vuković 04. 06. 2024. u 15:43

ENGLESKA je uspešno odradila proveru protiv Bosne i Hercegovine (3:0), a posebnu pažnju izazvao je sastav koji je od starta utakmice na teren poslao Geret Sautgejt.

FOTO: Tanjug/AP

Selektor "gordog albiona" je izveo kombinovan tim koji nije viđen 30 godina, tačnije još od 1994. Naime, prvi put od tada desilo se da u prvoj postavi nije bio nijedan fudbaler Mančester junajteda, Arsenala, Sitija i Totenhema.

- Nekim igračima je potrebna minutaža. Cela grupa igrača koja je s nama pet ili šest dana imala je nekoliko nedelja bez fudbala. Svi će imati koristi od ovog nastupa. Postoji veliki aspekt onoga što zovemo periodizacija. A onda vidimo neke kombinacije i vidimo igrače na različitim pozicijama, možda neke igrače s manje nastupa od drugih - rekao je Satugejt i dodao:

- To iskustvo igranja internacionalnih utakmica u briljantnoj atmosferi uvek je važno. Tako da u ovoj utakmici smo imali toliko različitih ciljeva. Mislim da će im dobro koristiti - zaključio je selektor Engleske.

Sautgejt trenutno na raspolaganju ima 33 igrača, a konačan spisak od njih 26 koji će putovati u Nemačku trebalo bi da saopšti posle drugog pripremnog meča u kome Engleska igra protiv Islanda u petak od 20.45.

Podsetimo, ova reprezentacija se na EURO 2024 nalazi u grupi C sa selekcijama Srbije, Danske i Slovenije. Duel sa "orlovima" zakazan je za 16. jun od 21 čas.

BONUS VIDEO: VATROMET KOD BEOGRADSKOG POBEDNIKA: Kad "delije" slave Zvezdinu titulu na Kalemegdanu

Pogledajte više