NEMA ŠALE SA ENGLEZIMA: Najpre "spavali", pa se probudili i pregazili Bosnu i Hercegovinu (VIDEO)

Novosti online 03. 06. 2024. u 22:37

Rival Srbije na Evropskom prvenstvu, fudbalska reprezentacija Engleske, savladala je ekipu Bosne i Hercegovine rezultatom 3:0 u prijateljskom susretu pred EURO 2024.

FOTO: AP/Tanjug

Iako je selektor Engleza Geret Sautgejt dosta kombinovao na ovom meču, pa među starterima nije bilo Herija Kejna niti Džeka Griliša, od početka meča vršili su njegovi izabranici pritisak i pokušavali da dođu do gola, ali su Bosanci dobro odolevali.

Istini za volju, ni ekipa BiH nije igrala u najjačem sastavu, ali su momci koju su istrčali na teren Sejnt Džejms Parka zaista sjajno parirali velikom favoritu.

Nije bilo prevelikih prilika na obe strane, uglavnom su igrači "Gordon albiona" napadali prave prilike nije bilo sve do 58. minuta kada je Ezri Konsa sjajno prošao i potom pao u šesnaestercu. Sudija je u prvi mah odmahnuo rukom, ali je posle konsultacija sa VAR sobom dosudio jedanaesterac. Lopti je saomuvereno pričšao Kol Palmer i realizovao penal čime je doveo Englesku u vođstvo. Nakon ovog gola u igru je ušao i Heri Kejn, koji je odmah pokušao da duplira prednost, ali je bio neprecizan posle kornera.

Do kraja susreta, Bosna je potpuno pala, a Englezi su do znali da iskoriste. Najpre je sjajno reagovao Trent Aleksandar Arnold na asistenciju Griliša i povisio na 2:0. Na kraju je se upisao i Heri Kejn posle još jednog odbitka, najbolje se snašao u šesnaestercu i postavio konačan rezultat.

Podsetimo, Engleska je prvi rival Srbije na predstojećem Evorpskom prvenstvu. Utakmica je na programu 16. juna od 21 čas, a "orlovi" igraju svoj prijatljski meč sutra od 20.45 u Beču protiv selekcije Austrije.

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

Pogledajte više