KO TEBE PROVOCIRA? Slovenački Srbin žestoko udario na "orlove" pred Evropsko prvenstvo

Novosti online 28. 05. 2024. u 12:40

Bilo je fudbalera srpskih korena koji su igrali protiv Srbije, davali golove, ali su uvek isticali da im nije bilo lako kada bi čuli „Bože pravde“ pre početka meča.

Foto: Profimedia

Biće i na Evropskom prvenstvu igrača srpskih korena u drugim selekcijama, od Miloša Kerkeza u Mađarskoj, Aleksandra Pavlovića u Nemačkoj, do Filipa Ugrinića u Švajcarskoj, ali jedan se posebno ističe i to u timu – Slovenije.

Petar Stojanović, desni bek slovenačke reprezentacije, drugačiji je od ostalih, jer poručuje da se maksimalno „loži“ na utakmicu sa Srbijom i da ga dodatno motivišu – provokacije "orlova".

- Mentalitet u reprezentaciji je drugačiji nego pre kvalifikacija. To smo dokazali na terenu. Svi se bore do kraja, a poznati smo i po svojoj taktici. Ne komplikujemo, igramo konkretno. Već smo igrali dobro protiv Srbije i Danske, a u prošlosti su momci pokazali da se mogu takmičiti i s Engleskom, biće drugačije, niko se neće suzdržavati, očekujem lepo leto - rekao je Stojanović za "Nogomaniu".

Njegovi koreni su iz Srbije, što mu daje dodatni motiv pred duel sa "orlovima". On smatra da javnost u našoj zemlji potcenjuje kvalitete selekcije u kojoj su pored njega Jan Oblak, Benjamin Šeško...

- Reći ću ovo: oni nam daju dodatan motiv! Neću ništa predviđati, pričaćemo posle utakmice. Verujem u nas. Njihovi komentari i provokacije me lože. I molim ih da nastave. Ne mogu da dočekam utakmicu. Moji koreni su iz Srbije, ali u ovu utakmicu ulazim svom snagom - istakao je Stojanović koji ni sam verovatno ne zna ko to provocira iz tabora Srbije. 

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

Pogledajte više