NEDA UKRADEN O NOVIM PESMAMA: Za pravu ljubav nikada nije kasno (FOTO)

Dušan Cakić

24. 09. 2024. u 08:05

PODELA na zabavnu i narodnu muziku je veštačka. Odličan pevač narodne je jednako dobar kao takav pevač zabavne ili rok muzike. Pevanje je umetnost za koju vam Bog da talenat, ali morate ga negovati, unapređivati.

Foto: Novosti

Glavna razlika današnje i nekadašnje muzike je to što je pevač morao da zna da peva i samo na osnovu pesme se pravila karijera - ovako za "Novosti" govori pop diva Neda Ukraden, nekoliko minuta nakon nastupa u jednom beogradskom klubu.

Foto: Novosti

Podsetimo, minulog leta je premijerno predstavila kompilacijski album „Samo je nebo iznad nas – dueti“, na kom se nalazi 13 duetskih antologijskih hitova, koje je snimila sa velikim jugoslovenskim zvezdama.

- Na albumu se nalaze pesme poput „Samo je nebo iznad nas“ i „Šteta baš“ sa Željkom Samardžićem, „Imam neku sklonost za te“ sa Arsenom Dedićem, „Pao snijeg po dunjama“ sa Kemalom Montenom, „Zbogom, nevjerna dušo“ sa Mišom Kovačem, „Još me jednom zagrli“ sa Vladom Kalemberom i mnogi drugi. Za mene kao pevača koji toliko traje je velika čast da sam uspela da toliki broj ljudi koji nešto znače u svetu muzike "okupim" na jednom mestu i smatram da su to pesme, ne zato što su moje, da će večno trajati.

Foto: Novosti

Pred početak, sada već završene letnje sezone, Neda je svoju publiku obradovala dvema novim pesmama "Živi se i umire za ljubav" i "Posesiva".

- Pesma „Posesiva“ je za klubove i moju mlađu publiku. Potrudila sam se naravno da to bude ekranizovano, a „Živi se i umire za ljubav“ je prava balada uz koju se i mlađa, ali i starija publika zaljubljivala tokom leta, jer za ljubav nikada nije kasno (smeh) - ističe Neda.

Foto: Novosti

U pauzi između mnogobrojnih koncerata po čitavom Balkanu tokom leta, pevačica, čija je karijera duga pola veka, slobodne dane je provodila sa porodicom, na crnogorskom primorju, gde u malom mestom Lepetane ima kuću.

- Boku Kotorsku doživljavam kao neku svoju oazu. Tu sam više od 40 godina i doživljavam je kao da dolazim u Sen Trope. U Lepetanima imam prijatelje i komšije uz koje uživam da budem obična žena. Pripremala sam riblje specijalitete, jer je Boka idealan ambijent za kulinarske gozbe. Dani su nam bili ispunjeni i odmorom i radom. Ukratko, nije bilo samo čvarenja deset sati na suncu, ali jesmo uživali, jer samo je nebo bilo iznad nas - zaključuje Neda za naš list.

Pogledajte više