MISTERIOZAN ODNOS SA TITOM: Holivudska diva i italijanska glumica Sofija Loren danas puni 90 godina (FOTO)

D.B.M.

20. 09. 2024. u 07:30

U MLADOSTI važila je za jednu od najlepših evropskih i holivudskih glumica.

Foto: Profimedia

Izdvajala se iz mase lepotica šezdesetih time što je ponosno isticala svoje obline i nije pristajala na surova holivudska pravila. U to doba svrstavana je među najlepše žene planete, a danas, 20.09. ova neponovljiva Rimljanka puni 90 godina. Italijanska filmska diva Sofija Loren i dalje fascinira vanvremenskom lepotom i osmehom.

Sofija Loren se proslavila nakon što je dobila Oskara za ulogu u filmu "La Ciociara" i postala prva oskarovka van engleskog govornog područja. Sa samo 14 godina Sofija je pobedila na lokalnom takmičenju lepote, a dve godine kasnije na takmičenju za Mis Italije osvojila je titulu Mis elegancije.

Celi život insistirala je na čuvanju privatnosti i dostojanstva, ali je u svojim memoarima koji su izašli 2014. godine, odala nekoliko tajni iz svog ljubavnog života. Pisala je o svojim slavnim udvaračima, među kojima su bili Marlon Brando, Piter O`Tul i Keri Grant. U braku sa Karlom Pontijem provela je 41 godinu, a posle njegove smrti glumica se više nikada nije udavala.

Bilo je pretpostavki da je između Sofije Loren i Josipa Broza Tita bilo simpatija koje su prelazile prijateljski odnos. Međutim, sestra Jovanke Broz Nada Budisavljević drugačije je videla odnos njihov odnos. Glumica je provela 15 dana na Brionima dok su u rezidenciji boravili i Josip i Jovanka Broz.

Pogledajte više