STOPAMA TOPALKA I MULINE: Vrnjačka Banja rađa nove zvezde (FOTO)

Dušan Cakić

18. 07. 2024. u 21:10

LEGENDARNI pevači poput Dobrivoja Topalovića, Slobodana Muline i mnogih drugih bardova narodne muzike svoje prve muzičke korake napravili su na festivalu „Novi glasovi Diskosa“, koji je pre nekoliko godina obnovljen pod imenom „Festival narodne muzike Vrnjačka Banja“.

Foto: Novosti arhiva

Ova lepa tradicija nastavlja se i ovoga leta, 26. jula od 20 sati na velikoj sceni smeštenoj na centralnom trgu u Vrnjačkoj Banji. Svi posetioci, koji su se prethodnih godina okupljali u desetinama hiljada, imaće prilike da čuju 21 novu kompoziciju najpoznatijih autora folka ali i da uživaju u revijalnom delu programa u kome će nastupiti velike zvezde estradne scene.

Foto: Privarna ahiva

- Želja nam je da ponovo oživimo kvalitet u muzici, očuvamo tradiciju, pružimo priliku talentovanim ljudima, podsetimo na neke od hitova koje je Diskos iznedrio tokom decenija postojanja ali i da biseru srpskog turizma pružimo lep program koji će obogatitit ionako sjajnu ponudu Vrnjačke Banje koja je iz godine u godinu sve bolja – rekao je ovim povodom Miodrag Milutinović, direktor Diskosa koji je uz Turističku organizaciju Vrnjačke Banje i glavni organizator ovog jedinstvenog muzičkog događaja. 

Pogledajte više