LJUBLJENJE SA DIKAPRIOM JE BILA NOĆNA MORA: Zvezda "Titanika" prvi put o kultnoj sceni (VIDEO)

Novosti online 13. 06. 2024. u 18:26

KEJT Vinslet se ne osvrće rado na svoj veliki poljubac sa Leonardom Dikapriom u „Titaniku”.

Foto: Profimedia

Dok je govorila o kultnoj sceni „Ja letim“, u kojoj ona i Dikaprio stoje na pramcu broda, Vinslet je rekla da je na ekranu to izgledalo romantično, ali je iza kulisa je bilo sve samo ne to.

- Bože moj, on je pravi romantik, zar ne? Nije ni čudo što je svaka mlada devojka na svetu želela da je poljubi Leonarda Dikapria - rekla je Vinslet. - Nije bilo sve kako je trebalo da bude.

Glumica koja je osvojila Oskara nazvala je snimanje te scene "haosom", pripisujući problem mnogim različitim faktorima.

Foto: Profimedia

Neki od faktora uključivali su da je njena haljina bila toliko uska da nije mogla da diše, nekoliko puta je udarila nogom o ogradu broda i bila toliko udaljena od posade da njihov tim zadužen za šminku i frizuru nije mogao da ih dosegne.

Da bi pristupili setu, "morali su da se popnu uz merdevine", što znači da je Vinslet morala da krije šminku i četke na jednoj strani sakoa i Dikapriovu šminku i četke na drugoj strani, kao i da popravi šminku između snimaka.

- Nastavili smo da se ljubimo i morala bih da proverim šminku – na oboma, između snimaka – i na kraju bih izgledala kao da sam sisala čokoladicu od karamele nakon svakog snimanja, jer bi njegova šminka završila na meni - prisećala se ona.

Foto: Profimedia

Pored svih tehničkih problema, reditelj Džejms Kameron je imao na umu vrlo specifičnu viziju scene, što ih je dovelo do toga da su morali da urade mnogo snimanja kako bi scena bila kako treba.

- To je bila noćna mora - objasnila je. - Leo nije mogao da prestane da se smeje, a morali smo da ponovo snimimo scenu oko četiri puta jer je Kameron želeo veoma specifično svetlo, a zalasci sunca su se stalno menjali.

U filmu iz 1997. Vinslet i Dikaprio su igrali putnike na „Titaniku” različitih društvenih slojeva koji se zaljubljuju jedno u drugo i bore da ostanu zajedno, čak i nakon što brod potone. Film je postigao ogroman uspeh, osvojio je 11 Oskara, uključujući i najbolji film, i doneo Vinsletovoj Oskara za najbolju glavnu flumicu.

Iako je bila "noćna mora" snimiti poznatu scenu, Vinsletova je okarakterisala celokupno iskustvo snimanja filma kao pozitivno.

Pogledajte više