POSLE METALIKE SAD I PERL ČEM: Legendarni američki bend sakuplja sredstva za žrtve zemljotresa u Siriji i Turskoj (FOTO)

Srna

16. 02. 2023. u 16:26

AMERIČKI rok bend "Perl džem" (Pearl Jam) saopštio je da će prodati potpisani plakat za koncert održan u Istanbulu 1996. godine kako bi sakupio novčana sredstva za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji.

Foto: Profimedia

Bend je na svojoj internet stranici podsetio da su dva snažna zemljotresa 6. februara nanijela katastrofalnu štetu širom južne Turske i Sirije.

- Kako bismo podržali organizacije koje rade u tom regionu, nudimo obožavaocima šansu da dobiju plakat sa koncerta u Istanbulu 1996. godine veličine iks-el koji je ponovo odštampan 2018. godine, sa potpisima svih pet trenutnih članova `Perl džema`", dodaje se u saopštenju.

Poster će biti uručen pobjedničkom donatoru sa potpisima članova benda. Pobednik akcije prikupljanja sredstava biće proglašen 6. marta, prenijela je Anadolija.

Fondacija američkog hevi metal benda "Metalika" donirala je ranije 250.000 dolara za podršku organizacijama koje pružaju pomoć narodu u Siriji i Turskoj.

Broj poginulih usled razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji premašio je 40.000.

BONUS VIDEO: SPAŠEN POSLE SEDAM DANA - Ruski spasioci izvukli muškarca iz ruševina u Turskoj

Pogledajte više