DO OSTROGA ZA POMOĆ JABLANICI: Humanitarno hodočašće trebinjskog Ansambla "Jovan Dučić"

D.Curać 15. 10. 2024. u 06:45

ČLANOVI Ansambla nacionalnih igara "Jovan Dučić" iz Trebinja organizovali su humanitarno hodočašće od Trebinja do manastira Ostrog, s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć stanovnicima Jablanice i okolnih područja, pogođenih nedavnim poplavama i klizištima.

D. Curać

Sva prikupljena sredstva biće uplaćena na račun Srpske pravoslavne crkvene opštine (SPC) Konjička, koja će ih usmeriti ka ugroženom stanovništvu.

Grupa od 30 hodočasnika, predvođena Nebojšom Ratkovićem, prvim čovekom ansambla, krenula je na hodočašće nakon liturgije u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju. Hodočasnici su podeljeni u nekoliko grupa, a za povratak im je organizovan prevoz.

- Moram priznati da sam pozitivno iznenađen inicijativom naših mladih članova. Prošle sedmice razgovarali su o teškoj situaciji u Jablanici i razmišljali kako mogu pomoći. Odlučili su da krenu peške do manastira Ostrog - rekao je Ratković.

Ansambl "Jovan Dučić" je već poznat kao učesnik tradicionalnog hodočašća do manastira Ostrog u maju, kada se obeležava praznik Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, zaštitnika ovog kraja. Ratković je istakao ponos na omladinu koja svake godine učestvuje u ovom hodočašću, a koja je sada pokazala i humanu stranu svojim angažmanom za pomoć ugroženima u Jablanici.

Broj računa za uplate

SVI koji žele podržati ovu akciju mogu uplatiti pomoć na broj računa: 3060122612331311, primalac: SPCO Konjička, svrha doznake: Pomoć za Jablanicu. "Svi koji žele da nam se pridruže u ovoj humanoj misiji su dobrodošli," poručili su iz ANI "Jovan Dučić".

- Naša omladina je svetao primer, i siguran sam da sa ovakvim mladim ljudima ne treba da brinemo za budućnost. Ponosan sam na njih i na njihov doprinos ovoj humanitarnoj misiji - dodao je Ratković.

Pogledajte više