VUJOVIĆ NIJE USPEO DA ZADRŽI POZICIJU U BILEĆI: Fotelju načelnika zamenio poslaničkom

D.Curać 10. 10. 2024. u 06:15

IAKO je kandidat SDS za načelnika Bileće Veselin Vujović izgubio na lokalnim izborima, on nije završio svoju političku karijeru, odnosno svoj politički angažman nastaviće u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

D. Curać

Vujoviću je, u stvari, na ruku došla pobeda Vukote Govedarice (SDS) za načelnika u Gacku, pošto je na Opštim izborima 2022. godine sa 2.270 glasova bio trećeplasirani, čime su se njih dvojica praktično rotirala u republičkom parlamentu. Podsećamo, u borbi za načelnika opštine Bileća trijumfovao je Miodrag Parežanin, kadar SNSD.

- Čestitao sam pobedu novom načelniku Bileće, ali pred nama su novi izazovi i borbe. Govedarica je slavio u Gacku, na šta sam ponosan. U klupama Narodne skupštine Srpske nastavljamo borbu za Bileću i čitavu Hercegovinu, biću aktivan i radiću za dobrobit ljudi - istakao je Vujović.

A novoizabranog načelnika ne čeka nimalo lagan posao u toj lokalnoj zajednici koja je poslednje četiri godina bila prepoznatljiva po stalnim blokadama računa i dugovanjima, nasleđenim od vlasti iz perioda od 2016. do 2020.

Miodrag Parežanin očekuje uskoro sednicu Vlade u toj opštini, na kojoj će biti napravljen detaljan plan i program revitalizacije opštine.

Širok lokalni parlament

U BILEĆI je najviše glasova za skupštinu osvojio SNSD kome će pripasti šest mandata, sledi SDS sa tri i Građanski pokret "Bileća ispred svega" sa dva mandata. Osim te tri partije, u skupštinskim klupama predstavnike će imati još sedam partija i sve imaju po jednog odbornika - SP, NPS, US-SRS RS, SPS SRS Srpske, Demos i DNS.

- Prvo je potrebno odrediti dug u opštini Bileća - kakva je njegova struktura i kako je nastao. Na osnovu toga ću formirati tim ljudi, ekonomskih stručnjaka, uz pomoć Vlade Srpske, Ministarstva finansija, a onda ćemo tražiti načine za rešavanje problema, da li će to biti neka otpisivanja, reprogrami, povoljni krediti - istakao je Parežanin.

Pogledajte više