NOVI BLOK DO KRAJA GODINE: Bolnica u Zvorniku nakon proširenja imaće 10.000 metara kvadratnih

D. M. 30. 09. 2024. u 06:30

NOVI blok bolnice u Zvorniku, koji ima oko 4.000 metara kvadratnih prostora, biće završen za tri meseca, nakon čega će biti predat na upotrebu, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove Ivan Popović.

Foto: Srna

Popović je rekao da su svi problemi koji su usporavali realizaciju ovog projekta prevaziđeni i da se sada radovi punim kapacitetom privode kraju.

Dodao je da će, prema ugovoru sa izvođačem, građevinski radovi biti završeni 31. oktobra, nakon čega sledi dobijanje upotrebnih dozvola od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, grada Zvornika i drugih relevantnih organa koji prate realizaciju ovog projekta.

- Sobe za smeštaj pacijenata u kojima će biti pružani mnogo bolji uslovi za lečenje i smeštaj, a medicinskom osoblju odgovarajući uslovi rada, gotovo su završene na svim spratovima, kao i u prizemlju - rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, u prizemlju novog bloka biće smeštene ambulante ili neka vrsta urgentnog bloka, dok će na prvom spratu biti odeljenje za hirurške grane, a na drugom spratu patologija i novo onkološko odeljenje.

Bolji uslovi rada i lečenja

- NEOPHODNO je obezbediti bolje uslove rada za zaposleno medicinsko i nemedicinsko osoblje, bolji prostorni i zdravstveni komfor za lečenje pacijenata, bolju medicinsku opremu i odgovarajući kadar - rekao je Ivan Popović.

- Treći sprat predvideli smo za internističke grane sa većim kapacitetima zbog povećanih potreba za ovom vrstom intervencija - rekao je Popović i naglasio da će novi i sadašnji blok bolnice, sa ukupno oko 10.000 metara kvadratnih, funkcionisati kao celina.

Naveo je da neće značajnije biti povećavan kapacitet bolnice što se tiče kreveta, ali će sobe starog bloka biti rasterećene, dodajući da sada u bolničkom bloku ima oko 210 kreveta.

Popović je rekao da je nabavljena najnovija medicinska oprema za lečenje pacijenata i da se nalazi u funkciji u bolničkom bloku, te da će prema potrebama biti postavljena i u novom bolničkom bloku.

Ova zdravstvena ustanova trenutno ima oko 80 lekara sa tendencijom stalnog povećanja, dok je pre sedam godina zapošljavala 57.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Pogledajte više