LAZAREVIĆ NE DOBIJA 5.000 KM: Optuženi za ubistvo Saše Kulišića podneo apelaciju Ustavnom sudu BiH

S. MIŠLjENOVIĆ 28. 09. 2024. u 06:00

DRAŽEN Lazarević, koji je optužen da je zajedno sa Andreom Kajganić ubio njenog supruga Sašu Kulišića u Doboju u januaru ove godine, podneo je apelaciju Ustavnom sudu BiH, kojom traži da mu Srpska plati 5.000 KM.

Foto: Fejsbuk/sasakulusic

Smatra da su državni organi, pre svega Policijska uprava Doboj, prekršili presumpciju nevinosti u njegovom slučaju i tražio odštetu na ime nematerijalne štete.  Međutim, Ustavni sud BiH je Lazarevićevu žalbu odbacio kao neosnovanu.

Lazarević smatra da su uznemirenje javnosti prouzrokovali državni organi, konkretno PU Doboj, koja je održala vanrednu pres-konferenciju neposredno nakon što je ovaj stravični slučaj otkriven.

- Načelnik PU Doboj je izjavio da je "na dosta monstruozan i svirep način izvršeno krivično delo teško ubistvo". Smatra da mu je takvom izjavom prekršena presumpcija nevinosti, zbog čega je predložio Ustavnom sudu da obaveže RS da mu isplati 5.000 KM na ime nematerijalne štete - navodi se u apelaciji Ustavnom sudu BiH.

Optužnica

U OPTUŽNICI se navodi da su Lazarević i Kajganićeva 30. januara, zajedno sa Andreinom maloletnom kćerkom A. K., Kulišića omamili tabletama. Potom su došli sa iznajmljenim automobilima i onesposobljenu žrtvu u gepeku odvezli u mesto Preslica i nožem usmrtili.

 U odluci Ustavnog suda je zaključeno da su navodi o kršenju pretpostavke nevinosti neosnovani. S obzirom na taj zaključak, Ustavni sud smatra da apelantu ne pripada pravo na naknadu nematerijalne štete.


 


 

Pogledajte više