NAŠLI IM ARSENAL ORUŽJA: Policija uhapsila dvojicu Nevesinjaca nakon pokušaja krađe

D.Curać 20. 09. 2024. u 10:45

POLICIJA iz Nevesinje je juče lišila slobode L. B. i M. M. zbog postojanja sumnje da su počinila krivična dela teška krađa u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Foto PU Trebinje

- Policijska stanica Nevesinje je 19. septembra ove godine primila prijavu da je na jednoj porodičnoj kući polomljen prozor i da tom prilikom nije ništa otuđeno. Nakon prikupljenih operativnih informacija policijski službenici su na osnovu Naredbe za pretres Osnovnog suda u Trebinju izvršili pretrese na tri lokacije, koje koriste L. B. i M. M. i tom prilikom je oduzeta određena količina oružja i municije i drugi predmeti koji su poslužili za izvršenje krivičnog dela - naveli su u PU Trebinje.

Izvršenim pretresom kuće i pomoćnih prostorija koje koristi L. B. pronađeno i privremeno oduzeto jedna poluautomatska puška, tri puške, drveni kundak, 49 komada metaka različitog kalibra, jedna okvir za pištolj, određeni broj komada odeće za koje se pretpostavlja da su korišćeni prilikom izvršenja krivičnog dela.

Tokom pretresa kuće volasništvo M. M. pronađene su i privremeno oduzete dve puške, dva okvira za automatsku pušku, 360 komada metaka različitog kalibra, cev automatske puške sa mehanizmom za okidanje i gasnim cilindrom, metalni bokser i određen broj komada odeće za koje se pretpostavlja da su korišćeni prilikom krivičnog dela.

Slede krivične prijave

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Trebinju je naložilo službenicima Policijske stanice Nevesinje da nakon kompletiranja predmeta podnesu izveštaj o počinjenom krivičnom delu zbog postojanja sumnje da su L. B. i M. M. počinila krivična dela teška krađa u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja, a protiv P. M. prijava zbog nedozvoljene proizvodnja i prometa oružja.

- Pretresom kuće i pomoćnih prostorija P. M., koje povremeno koristi uhapšeni M. M. pronađeno je i privremeno oduzeto jedna puška i 49 komada metaka kalibra 7,9 mm - istakli su u PU Trebinje.

Pogledajte više