POČELI 26. “SUSRETI MLADIH REPUBLIKE SRPSKE”: Edukacija uz druženje i zabavu

D.Curać 27. 08. 2024. u 20:00

PRIGODNOM svečanošću u amfiteataru Hercegovačke Gračanice u Trebinju su počeli 26. "Susreti mladih Republike Srpske", na kojima će učestvati oko 200 mladih ljudi iz cele Srpske.

Foto SRNA

Dijana Gašić, predsednik Omladinskog saveta RS je istakla da će do 29. avgusta za učesnike susreta biti priređeni različiti edukativni i sportsko-zabavni sadržaji.

- Cilj je da podstaknemo mlade iz Srpske na umrežavanje, kreativan rad i druženje kroz zabavu i interaktivno učenje. Narednih dana oko 200 mladih će prodefilovati ulicama Trebinja, a učestvovaće i u nizu edukativnih, ekoloških i sportskih radionica - rekla je Gašićeva.

Među učesnicima ovogodišnjih "Susreta mladih" je i Sara Milošević iz Banjaluke.

- Prvi put učestvujem i uključeni smo u mnogim aktivnostima, družimo se i sviđa mi se Trebinje. Ovo je značajna manifestacija za mlade - istakla je Miloševićeva.

Otvarajući ovu manifestaciju Selma Čabrić, ministar omladine i sporta RS je istakla da će se mladi iz svih delova Srpske okupiti sa ciljem njihovog povezivanja i razmene iskustava iz raznih oblasti.

- U ovogodišnjim susretima učestvuje blizu 200 mladih koji su ušli u uži izbor. Hvala Gradu Trebinju što je ove godine domaćin susreta - rekla je Selma Čabrić.

Sonja Davidović, savetnik predsednika Srpske je istakla da su mladi najveći resurs i potencijal svakog, pa i našeg društva.

Pogledajte više