U TREBINJU POČELA LETNJA ŠKOLA NA KOJOJ UČESTVUJE 1.000 SPORTISTA: Uz treninge sledi i edukacija

D.Curać 06. 07. 2024. u 15:11

I OVE godine Trebinje je domaćin Letnje škole sporta u kojoj će učestvovati oko 1.000 sportista iz 19 sportskih saveza Srpske. Tako će se na jugu RS po smenama okupiti plivači, atletičari, džudisti, kik-bokseri, koji će se uporedo sa pripremama i dodatno edukovati.

Foto Grad Trebinje

Predstavnik Ministarstva omladine i sporta RS Rade Gvozden rekao je da ministarstvo plaća kompletan boravak za 545 učesnika u iznosu od 143.800 KM.

- Trebinje ima odlične uslove za trening i dobri su domaćini zbog čega smo ovaj grad i izabrali kao bazu Škole sporta. Osim trenažnih aktivnosti, ima i edukativni karakter tako da će biti organizovana i razna predavanja - rekao je Gvozden.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zahvalio je sportskim klubovima koji su dali doprinos u organizaciji, istakavši da veliki broj uspešnih sportista iz Trebinja i Srpske nastupa u svetu.

- Više od 1.000 dece učestvovaće u Letnjoj školi, a veliki broj njih biće smešten u Domu učenika. Očekujemo da dobijemo povratnu informaciju da li će zvanično Trebinje da bude "Evropski grad sporta" za 2025. - istakao je Ćurić.

Osam smena

LETNjA škola sporta u Trebinju održaće se u osam smena, u trajanju od po šest dana i trajaće do 25. avgusta. Neki sportovi, poput sedeće odbojke, košarke, tenisa, kajaka, zbog specifičnosti će biti izmešteni u druge gradove Srpske.

Među učesnicima je Maša Rogić iz mesta Aleksići koja se bavi plivanjem.

-Drugi put sam u Trebinju, veoma mi je lepo ovđe i upoznala sam mnogo drugara - rekla je Maša.

 
Pogledajte više