ZBOG POLNOG OPŠTENJA SA DVE MALOLETNICE, VRHOVNI SUD BiH POTVRDIO PRESUDU IZ BANJALUKE Na robiju zbog obljube dece

S. MIŠLjENOVIĆ 10. 06. 2024. u 13:04

U VRHOVNOM sudu RS, zbog seksualnog iskorišćavanja dve maloletne devojčice, Dragan L. (48) iz Banjaluke pravosnažno je osuđen na četiri i po godine zatvora.

Vrhovni sud RS, Foto O. Matavulj

Ovakav epilog usledio je jer su žalbe odbrane i Tužilaštva odbijene kao neosnovane, čime je potvrđena prvostepena presuda Okružnog suda u Banjaluci.

Pedofil

BANjALUČKA policija uhapsila je R. I. iz Doboja, na osnovu poternice koju je Osnovni sud u Modriči za njim raspisao zbog krivičnog dela obljube deteta mlađeg od 15 godina. Kako je saopšteno, osoba lišena slobode predata je službenicima Okružnog centra Sudske policije u Doboju.

Dragan L. oglašen je krivim za obljubu deteta mlađeg od 15 godina i za polnu zloupotrebu deteta starijeg od 15 godina - 2019, kada su žrtve imale 14, odnosno 15 leta. Kako je navedeno u presudi, on je sa mlađom žrtvom u dva navrata imao seksualne odnose, dok je stariju, pre nego što je uspela da pobegen, dodirivao po intimnim delovima tela...

Inače, jedna od žrtava je štićenica Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja i istraga u ovom predmetu pokrenuta je jer se jedne večeri nije na vreme vratila u pomenutu ustanovu. Alarmirana je policija i pokrenuta je potraga tokom koje se ispostavilo da je devojčica iz kafića otišla u pratnji Dragana L., u čijoj kući ju je policija kasnije i pronašla.

Pogledajte više