MESEC IZA REŠETAKA ZA 16 NARKO-DILERA: Okružni sud odredio pritvor uhapšenima u policijskoj akciji "Eskadron"

S. MIŠLjENOVIĆ 01. 06. 2024. u 06:00

OKRUŽNI sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor za 16 osoba uhapšenih u akciji "Eskadron" zbog sumnje da su se godinu i po dana bavili prodajom kokaina i marihuane u Banjaluci.

Policija Srpske u akciji, Foto V. Tripić

Pritvor je određen Borislavy Đukanovićy (41) zvanom Gru, Miladinu Lugiću (41), Stefanu Svjetlanoviću (28), Zoranu Brkiću (29), bivšem policajcu Vladimiru Maliću (43), Vladimiru Maksiću (31), Aleksandri Radočaj (31), Darku Pavljuku (40), Dragoslavu Jungiću (50), Dijani Palačković (43), policajcu KPZ Banjaluka Goranu Stojanoviću (32), Aleksandru Ćutkoviću (52), Mladenu Ćutkoviću (29), Mladenu Trubajiću (37), Borisu Maksimčuku (37) i Milošu Radakoviću (36), svi iz Banjaluke.

Rešenjem suda mera pritvora određena je i Nemanji Jovanoviću (35) i Marku Duvnjaku (38) koji se nalaze u bekstvu i za njima će biti raspisane poternice. Svima je na teret stavljeno neovlašćena proizvodnja i prodaja droge, dok su Jungić, Ćutković, Palačkovićeva i Stojanović osumnjičeni i za omogućavanje uživanja droge.

Prema dokumentima iz istrage osumnjičeni su od početka 2023. godine nabavljali, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali kokain i marihuanu. Izvor blizak istrazi otkriva da su akcijom "Eskadron" zapravo obuhvaćene tri kriminalne grupe. Jednu je predvodio Đukanović, drugu Ćutković, a treću Malić.

Kokain kupovao i sveštenik

TOKOM istrage otkriveno je na desetine kupaca narkotika. Među njima se našao i pravoslavni sveštenik iz Srpca koji je tokom sprovođenja akcije uhapšen nakon što je u banjalučkom naselju Borik kupio kokain od jednog od osumnjičenih.

- Oni se preklapaju, jer su neki radili i s jednima i drugima i bili su međusobno povezani. Dokazi protiv osumnjičenih skupljani su više od šest meseci, a osumnjičeni su snimani i praćeni. Za to vreme dokumentovano je više pojedinačnih prodaja droge, a u nekoliko navrata su zaplenjene i veće količine kokaina i marihuane - kaže izvor blizak istrazi.

Pogledajte više