NAGRAĐENA REPORTAŽA "VEČERNJIH NOVOSTI": Jelena Matijević laureat nagrade "Vladimir Vlada Ćosić"

V. N.

23. 09. 2024. u 12:23

NAGRADOM za reportažu "Vladimir Vlada Ćosić" objavljenu u štampi i(li) na portalima, koju dodeljuju "M novine" iz Sremske Mitrovice, ovenčana je ove godine i reporter"Večernjih novosti" Jelena Matijević.

Foto: "Večernje novosti"

Prema odluci žirija, čiji su članovi Dragorad Dragičević, Žarko Rakić, Dejana Ivanović, Dragana Pejović i Zoran Šaponjić, reportaža "U Buinji nema žive duše sem Milana", autora Jelene Matijević, urednika rubrike Reportaže u "Večernjim novostima", osvojila je drugu nagradu.

Reč je o jednoj od sedam reportaža koje su Matijevićeva i naš fotoreporter Igor Marinković, uradili putujući Banijom, predivnom, a gotovo pustom, i 29 godina neoporavljenom od posledica "Oluje", zločinačke akcije hrvatske vojske i policije, avgusta 1995. U napuštenim selima žive uglavnom stariji, a u celom selu Buinja već 21 godinu sam, samcit, živi Milan Buinjac...

Foto: "Večernje novosti"

 

Pobedničku reportažu „Kostadince, selo utuljene radosti...” napisao je Ivan Miljković, dok je treća nagrada pripala  reportaži „Život preostalih Srba u Sredačkoj župi”, čiji je autor Dimitrije Radić.

Nagrade će dobitnicma biti uručene u subotu, 5. oktobra, u 12 časova u Sremskoj Mitrovici.

Pogledajte više