FRANCUSKA KREMPITA SA VIŠNJAMA: Ukus koji se ne zaboravlja lako

Daliborka Lazarević 01. 02. 2025. u 09:00

FRANCUZI su pravi majstori za poslastice, a krempita sa višnjama je vrhunac gastronomije

FRANCUSKA KREMPITA SA VIŠNJAMA: Ukus koji se ne zaboravlja lako

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci:

  • pakovanje gotovih kora za krempitu

Vanil krem

  • 6 jaja
  • 300 gr šećera
  • 3 vanil šećera
  • 250 gr gustina
  • 1,5 l mleka
  • 1 kašičica vanila ekstrata
  • 50 gr putera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 gr putera

Još je potrebno:

  • 300 ml slatke pavlake

Fil od višanja:

  • 400 gr. smrznutih višanja
  • 100 gr. šećera
  • 50 gr. gustina
  • 100 ml. vode za posipanje
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Umutite žumanca sa šećerom i vanil šećerom, pa im dodajte gustin. Zatim u mleku skuvajte žumanca sa gustinom. Kada se prohladi dodajte puter i slatku pavlaku.

Umutite slatku pavlaku i ostavite je da dostoji.

Zatim skuvajte fil od višanja sa šećerom i gustinom i malo vode. Kada i on postane kremast ostavite ga da se ohladi.

Ređajte krempitu tako što ćete staviti koricu za krempitu, pa žuti fil, pa fil od višnje pa opet žuti fil i na kraju koricu.

Detaljno uputstvo pogledajte ovde:

(stil.kurir)

Pogledajte više