BANANA SPLIT TORTA: Nepobediva poslastica kou svi obožavaju
Jednostavna i laka torta u kojoj će uživati svi članovi porodice.
Sastojci:
Za podlogu :
- 300 g mlevenog keksa
- 120 g margarina
- 50 g čokolade za kuvanje
- 5 kašika mleka
Za kremu:
- 3 banane
- 2 pudinga od vanile
- 7 dl mleka
- 150 g šećera
- 150 g margarina
Za dekoraciju:
- 350 g slatke pavlake
- 50 g čokolade
- 2 kašike ulja
- listići badema
Priprema:
U veću posudi stavite mleko, margarin i čokoladu otopljenu na tihoj vatri. Sklonite s vatre i dodajte keks. Ako je smesa previše suva, dodajte još malkice mleka. Kalup premažite uljem. Lepo, ravnomerno rasporedite smesu rukama, onda možete nekim ravnim predmetom. Stavite u frižider da se stegne. U veću šerpu stavite mleko za puding, a prethodno odvojte malo mleka da puding razmutite. Ukuvajte puding onako kako inače kuvate, pa u vreo dodajte 150 g margarina. Izgnječite viljuškom 3 banane, dodajte 3 kašike vrućeg pudinga. Lepo promešajte i sipajte preko keksa. Lepo rasporedite, zatim preko premažite puding. Ostavite par sati da se lepo stegne u frižideru. Kad se stegne, umutite slatku pavlaku i preko pudinga premažite. Istopite čokoladu i dekorišite listićima badema.
(trpeza)