POSNE RUSKE KAPE: Neodoljiva kombinacija kokosa i čokolade, koji se tope pri svakom zalogaju

Jovana Vasić 31. 12. 2024. u 11:00

Kolači koji će ukrasiti svaku svečanu trpezu, po receptu bez mane.

Foto: Printskrin Jujtub/ Marija Karma

Sastojci:

Za koru:

  • 220 g brašna
  • 10 kašika šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml kisele vode
  • 50 ml ulja
  • 2 pune kašike kakaoa

Za fil:

  • 520 ml sojinog mleka
  • 220 g šećera
  • 2 vanilina šećera
  • 3 kašike gustina
  • 3 kašike brašna
  • 260 g margarina

Za glazuru:

  • 120 g posne čokolade
  • 3 kašike ulja
  • kokos za valjanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, kiselu vodu, ulje i kakao. Pomešajte žicom za mućenje pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Smesu izlijte u pleh obložen pek-papirom pa pecite 15 minuta. Napravite još jednu koru. Nakon što se prohlade čašom izvadite 48 krugova. Pomešajte mleko sa šećerima pa pustite da provri. Dodajte ostatak mleka pa umutite brašno i gustin, pa dodajte u vrelo mleko. Nakon što se prohladi pomešajte ga sa umućenim margarinom. Filujte kape sa pripremljenim filom. Stavite kašičicu fila na jedan krug pa preklopite sa drugim. Premažite filom sa bočne strane pa valjajte u kokos. Čokoladu sa uljem otopite pa sipajte po kašičicu na svaku kapu. Pustite da se prohlade.

(trpeza)

Pogledajte više