FENOMENALNA KEKS TORTA: Ukus koji mnogi obožavaju

Jovana Vasić 30. 12. 2024. u 11:00

Torta sa keksom koju svi obožavaju, kremasta, sočna, a sprema se očas posla.

Foto: Printskrin Jutjub/Fatto in Casa da Alba

Sastojci:

  • 400 g keksa
  • 500 ml mleka plus malo za umakanje keksa
  • 200 g šećera
  • 200 g putera ili margarina
  • 200 g crne čokolade
  • 2 kašičice vanilinog šećera
  • 2 kašičice kakaoa u prahu

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 2-3 kašike ulja
  • malo mleka

Priprema:

U jednoj šerpi pomešajte mleko, šećer, kakao i vanilu. Otopite na srednje jakoj vatri pa kad krene da vri, skinite sa šporeta. Umešajte margarin pa mešajte sve dok se ne otopi, pa dodajte polomljenu čokoladu. Zatim mešajte sve dok smesa ne postane glatka. Zasebno, umačite keks u mleko pa ih ređajte na dublji pleh. Nanesite deo čokoladnog fila preko keksa. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite materijal. Sa malo ulja i mleka otopite čokoladu, uz neprestano mešanje, da ne zagori. Zatim prelijte preko torte pa ostavite barem 2 sata u frižideru. Secite tortu na parčiće.

(trpeza)

Pogledajte više