POSNE VANILICE PO BAKINOM RECEPTU: Podjednako ukusne kao i mrsne

Jovana Vasić 25. 12. 2024. u 09:00

Veoma lako se prave, a dok ih budete pekli, zamirisaće cela kuća.

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • Margarin (omekšani) 250 g
  • Šećer u prahu 125 g
  • Limun pola kore, pola soka
  • Brašno po potrebi
  • Pekmez od kajsija po želji

Priprema:

Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati sirće, sok od limuna, vodu i sa brašnom umesiti testo. Ostaviti da stoji u frižideru jedan sat. Razviti testo, vaditi modlom ili čašom vanilice i slagati u pleh obložen pek-papirom. Peći na 180°S, ali voditi računa da ne potamne previše, već da ostanu beličaste. Spajati po dve vanilice marmeladom. Posuti šećerom u prahu pomešanim sa vanilin šećerom.

Napomena: Vanilice budu lepše kad odstoje, pa ih je najbolje praviti dan ili dva ranije.

(superrecepti)

Pogledajte više