POSNE VANILICE PO BAKINOM RECEPTU: Podjednako ukusne kao i mrsne
Jovana Vasić
25. 12. 2024. u 09:00
Veoma lako se prave, a dok ih budete pekli, zamirisaće cela kuća.
Sastojci:
- Margarin (omekšani) 250 g
- Šećer u prahu 125 g
- Limun pola kore, pola soka
- Brašno po potrebi
- Pekmez od kajsija po želji
Priprema:
Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati sirće, sok od limuna, vodu i sa brašnom umesiti testo. Ostaviti da stoji u frižideru jedan sat. Razviti testo, vaditi modlom ili čašom vanilice i slagati u pleh obložen pek-papirom. Peći na 180°S, ali voditi računa da ne potamne previše, već da ostanu beličaste. Spajati po dve vanilice marmeladom. Posuti šećerom u prahu pomešanim sa vanilin šećerom.
Napomena: Vanilice budu lepše kad odstoje, pa ih je najbolje praviti dan ili dva ranije.
(superrecepti)
Pogledajte više