PESAK TORTA - DOSTOJNA SVAKE PRAZNIČNE TRPEZE: Slatka i neodoljiva, a sprema se brzo, lako i bez pečenja
Jovana Vasić
24. 12. 2024. u 11:00
Pesak torta, savršenstvo ukusa koje se ne peče i pravi se jednostavno i brzo.
Sastojci:
- 1 l mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- šećer 300 g
- margarin 250 g
- mleveni keks 200 g
- kokosovo brašno 200 g
- orasi, mleveni 200 g
- 1 kesica šlaga
- orasi, seckani 2 kašike
Priprema:
U litar mleka skuvajte četiri pudinga od vanile. Puding ohladite, pa u njega dodajte margarin ili maslac penasto umućen sa šećerom. Smesu podelite na tri dela. U jedan deo dodajte kokosovo brašno, u drugi mlevene orahe, a u treći mleveni keks. Treba da dodate toliko sastojaka da puding može lepo da se razmazuje. U kalup za tortu stavite prvo fil sa keksom, preko fil s kokosom, a na kraju s orasima ili rendanom čokoladom. Tortu ukrasite umućenim šlagom i stavite u frižider da se stegne. Pre serviranja pospite grubo seckanim orasima koje ste malo propekli na teflonskom tiganju.
(superrecepti)
Pogledajte više