ČOKOLADNI BRAUNI: Fenomenalni slatkiš, oduševiće i one izbirljive

Новости онлине 14. 12. 2024. u 15:00

Jednostavna poslastica koja uz odgovarajuću dekoraciju može da bude deo bilo kog slavlja. Dodajte malo šarenih jestivih perlica, zelene i crvene boje i ukrasite ih u duhu novogodišnjih praznika.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Tamna čokolada 200 g
  • Maslac 150 g
  • Šećer 200 g
  • 3 Jaja
  • Ekstrakt vanile 1 kašičica
  • Brašno 100 g
  • Kakao 30 g
  • So prstohvat
  • Seckani orasi ili lešnici 100 g

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°S. U posudi na pari ili u mikrotalasnoj pećnici otopite čokoladu i maslac, mešajući dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite da se malo ohladi. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte vanilin ekstrakt i otopljenu čokoladu sa maslacem, pa sve dobro promešajte. U smesu prosejte brašno, kakao prah i prstohvat soli, pa lagano umešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ako koristite orahe ili lešnike, dodajte ih u smesu i lagano promešajte.

Pripremite pleh (oko 20x20 cm) tako što ćete ga obložiti papirom za pečenje ili ga namazati maslacem i posuti brašnom. Sipajte smesu u pripremljeni pleh i ravnomerno je rasporedite. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta. Brauniji su gotovi kada čačkalica zabodena u sredinu izađe sa nekoliko vlažnih mrvica (ne sme biti potpuno suva). Ostavite braunije da se potpuno ohlade u plehu pre nego što ih isečete. Ukrasite po želji.

(superrecepti)

Pogledajte više